luni , 17 mai 2021 1:47 am
Iasi booked.net
-1°C

Vicepreședintele CNCAV, detalii despre slujba de Înviere din acest an: Vedem dinamica epidemiologică până la Paște

Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, spune că organizarea slujbei de Înviere din acest an va fi în directă legătură cu dinamica epidemiologică din apropierea sărbătorii de Paște.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a fost întrebat, în conferință de presă, care sunt recomandările MS în ceea ce privește slujba de Înviere.

„Este o situație în dinamică. Mai este ceva timp până atunci. Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile. O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă și, mai mult decât atât, ați văzut că orice fel de propuneri, orice fel de măsuri au fost analizate la o perioadă de 14 zile, lucru care s-a întâmplat încă de la începutul pandemiei. Nu poți să faci predicții epidemiologice pe o perioadă mult mai mare de timp pentru că lucrurile acestea sunt direct dependente de perioada de incubație care afectează și dinamica epidemiologică”, a spus Baciu, potrivit Mediafax.

Creștinii sărbătoresc Paștele Catolic în acest an în 4 aprilie, iar Paștele Ortodox, în 2 mai.

Recomandări

Tradiții de Paștele Blajinilor

După Săptămâna Luminată urmează Săptămâna Neagră, în prima zi sărbătorindu-se Paștele Blajinilor, cunoscut şi sub …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *