Cum să îţi creşti şansele de câştig la Poker Texas Holdem

Date:

Indiscutabil, jocul de poker ocupă o poziţie importantă în oferta de jocuri de masă cu care platformele online vin în întâmpinarea jucătorilor.

Din mulţimea de variante ale acestui joc, una singură iese în evidenţă prin agresivitatea de care dă dovadă şi prin ponturile uriaşe care se pot câştiga aici. Texas Holdem este varianta americană care a prins şi în cazinourile din ţara noastră, variantă care atrage constant o mulţime de jucători.

Pariază şi ridică miza mai des

Poţi să îţi iei câteva ponturi sportive de pe site-urile specializate în acest lucru dar poţi culege sfaturi şi despre cum să îţi măreşti şansele de câştig la Poker Texas Holdem? Dacă vei parcurge rândurile următoare nu numai că vei descoperi câteva sfaturi utile pentru acest joc dar vei observa că punerea lor în practică nu vor face decât să îţi aducă beneficiile financiare scontate. Aşa cum desigur cunoşti, în această variantă de poker vei primi 2 cărţi de la dealer cu care vei putea realiza combinaţiile ştiute cu 3 dintre cele 5 cărţi comune pe care dealerul le va depune pe masă în 3 etape.

Dacă ai o mână puternică nu ezita să plusezi încă de la prima strigare şi vezi cum se desfăşoară jocul. Aşteaptă răbdător să vezi pe masă cărţile depuse de dealer şi dacă ai realizat împreună cu ele o combinaţie imbatabilă ridică miza şi cere destul de mult astfel încât să nu îţi sperii oponenţii de la masă. Aceştia au la îndemână 2 variante, fie să abandoneze dându-ţi credit ca ai în mâna cărţi puternice fie să pluseze la rândul lor bănuind că mergi la cacealma. Dacă reuşeşti să le induci această din urmă ipoteză atunci cu siguranţă că potul de pe masă va căpăta proporţii astronomice şi îţi va reveni în totalitate.

Semi-blufeaza din când în când

Un jucător cu experienţă simte întotdeauna jocul şi ştie cu siguranţă când trebuie să forţeze blufând. Să blufezi înseamnă să ai în mâna cărţi proaste, care împreună cu cele 5 comune de pe masă să nu te ajute să faci o combinaţie care să îţi permită să te baţi de la egal la egal cu oponenţii. Semi-bluful este indicat şi când ai cărţi mai mari, pentru că testezi reacţia adversarilor şi îţi faci o idee cu cine participi la joc, de care jucător trebuie să te fereşti şi care este acela care cade cel mai adesea în capcană întinsă de tine.

Această strategie se poate dovedi câştigătoare de cel mai multe ori dar nu insista prea mult în a o aplica foarte des. Vei crea deja câteva tipare care vor indica adversarilor faptul că blufezi, prin urmare rezultatul va fi unul singur, vei pierde banii puşi în joc. Ca în orice alt joc de noroc să fi prevăzător este strategia cea mai bună, deci blufează din când în când, dar abţine-te să o faci prea des!

Fii cu ochii pe buget

Un jucător cu experienţă va fi întotdeauna atent la cuantumul bugetului de joc. Adesea prins în magia jocului, ai tendinţa de a paria mai mult decât ai vrea şi îţi dai seama că ai depăşit pragul de siguranţă pe care ţi l-ai impus. O scurtă privire pe buget şi poţi intra rapid în panică văzând că ai ajuns la limita lui inferioară. În jocul de poker această greşeală este impardonabilă, pentru că adversarii tăi pot specula această greşeală şi îşi pot adjudeca lejer potul de pe masă. Sfatul în acest caz este cumpătarea, propune-ţi la fiecare mâna să te încadrezi într-o anumită sumă pe care să o pariezi şi da, o poţi depăşi, dacă ai în mână o carte puternică care te poate face câştigătorul rundei respective de joc. Ai făcut bani frumoşi, revin-o la strategia anterioară, când pui pe masă aceeaşi sumă de bani gândită anterior. Faptul că eşti prevăzător şi ai ochii ţintă pe buget arată indiscutabil că eşti un jucător cu experienţă, care ştie importanţa acestuia şi îi acordă în consecinţă atenţia pe care o merită.

Rămâi atent pe tot parcursul jocului

Atenţia pe care o acorzi jocului rămâne una dintre cele mai bune strategii de aplicat. Începând cu cărţile pe care le primeşti iniţial, până la desfăşurarea jocului şi plasarea pe masă a celor 5 cărţi comune, jocul de Poker Texas Holdem este unul care merită toată atenţia ta. Urmăreşte cu ochi de vultur mizele care se plasează pe flop, pe turn şi mai ales pe river, pentru că această acţiune încheie cele 5 cărţi de pe masă cu ajutorul cărora se pot face combinaţii câştigătoare.

Observă dacă s-a plusat deodată şi mergi pe ideea că un adversar are o mână bună pe care vrea să o speculeze în favoarea lui. Ia deci decizia care se impune, abandonează sau dimpotrivă plusează, dacă cărţile pe care le ai în mâna îţi dau siguranţa că vei câştiga potul pus pe masă. De cele mai multe ori atenţia acordată tuturor etapelor jocului este cea care face diferenţa dintre un perdant şi un câştigător, deci acordă-i atenţia meritată şi fii întotdeauna un câştigător.

Citeşte cărţi despre poker

Deşi la prima vedere pare un sfat aruncat la întâmplare, în realitate instruirea face parte din magia jocului. Nu trebuie să uiţi că toate cărţile de poker sunt scrise în marea lor majoritate de către jucători profesionişti de poker, deci expertiza acestora în domeniu este peste orice îndoială. Poţi afla lucruri interesante, strategii care se pot aplica pe anumite porţiuni de joc şi nu în ultimul rând cum poţi să îţi măreşti şansele şi mai ales cum să pui mâna pe potul pus în joc.

Experienţa unui jucător de poker vine din numărul de jocuri pe care le are la activ aşa că de ce să nu te inspiri din miile de jocuri pe care astfel de jucători le transpun în cărţile pe care le dau publicităţii? Pe lângă noţiunile de bază pe care cu siguranţă că le cunoşti, experienţa din paginile unei astfel de cărţi nu poate decât să participe benefic la împlinirea ta ca şi jucător consacrat de Poker Texas Holdem.

Concluzie

Jocul de Poker Texas Holdem este unul extrem de incitant. Cu o dinamică a jocului care îţi pune la încercare toate calităţile de jucător. Fi deci atent tot timpul la adversari, observă mizele vehiculate în joc şi ia întotdeauna cele mai bune decizii care să te ajute să câştigi potul de pe masă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...