Crește valoarea burselor acordate de USAMV Iași

Date:

Studenții de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași vor beneficia de burse mai mari cu 30 la sută.

Aceasta deoarece conducerea instituției de învățământ superior a decis creșterea cuantumului burselor ce vor fi acordate în semestrul al doilea, din anul universitar 2020-2021,în conformitate cu propunerile Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior.  Astfel,  cea mai mică bursă va avea o valoare de 700 lei (bursa socială), bursele de merit III, II și I vor avea valori de 750 lei, 850 lei respectiv 900 lei, valoarea bursei de performanță academică fiind de 1200 lei.

Studenții își vor primi bursele la începutul săptămânii viitoare, când vor fi virați banii în conturi pentru luna martie și două săptămâni din luna februarie. Conducerea Universității a decis ca pe lângă cele aproape 900 burse alocate din banii de la buget, să mai ofere alte 100 de burse din veniturile proprii, 20 burse de campus, 15 burse ocazionale, iar 12 sunt oferite de către companii partenere ale USAMV Iași. ”Bursele de performanță academică, științifice, de merit, sociale și de campus pe care le acordăm studenților noștri sunt asigurate din venituri de la buget și venituri proprii. Doar valoarea burselor oferite din veniturile proprii va rămâne la 500 lei. De asemenea, Universitatea are parteneriate cu societăți care ne permit alocarea a 12 burse de la companii”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.

Trebuie menționat că studenții USAMV Iași vor beneficia de bursele de pe acest semestru până în luna septembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...