miercuri , 25 noiembrie 2020 10:49 am
Iasi booked.net
-1°C

Veste bună pentru elevii din Iași!

Elevii vor putea să afle de acasă răspuns la orice nelămurire sau curiozitate legată de disciplinele matematică, fizică sau informatică, potrivit ziaruldeiasi.ro.

 

^

Două echipe de elevi susţinuţi de profesori de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi vor organiza un centru de excelenţă online la disciplinele STEM. Astfel, elevii claselor IX-X vor putea să afle răspuns la orice nelămurire sau curiozitate legată de disciplinele matematică, fizică sau informatică. Demersul este realizat de către echipele CyLiis şi CyLiis Peppers de la Liceul de Informatică, sub coordonarea profesorului de informatică Mirela Ţibu.

entrul de excelenţă pentru elevi este intitulat „pepp-to-pepp”, fiind adresat în principal elevilor claselor IX-X, urmând ca primele activităţi să se desfăşoare în luna noiembrie. Astfel, de luni până vinei, în intervalul orar 16 – 18, elevii vor putea afla răspuns la întrebările lor.  „Orice nelămurire sau curiozitate despre matematică, fizică şi informatică va fi aprofundată la aceste şedinţe şi astfel vrem să ajutăm şi să motivăm cât mai mulţi tineri să-şi descopere pasiunea pentru domeniile STEM”, au afirmat iniţiatorii proiectului.

Temele vor fi anunţate săptămânal, la fel şi ora desfăşurării şedinţelor, prima întâlnire urmând să aibă loc luni, 2 noiembrie. Activităţile vor fi susţinute de membrii şi voluntarii echipei CyLiis Peppers, tineri cu numeroase rezultate în ultimii ani la etape naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor avizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Întâlnirile se vor desfăşura online, pe platforma Microsoft Teams. La acest centru de excelenţă se pot înscrie şi elevi de la alte unităţi şcolare din judeţ.

 

reclama adnow

Recomandări

JOY – Strategii inovatoare, recreative și antistres pentru tineret

Implementarea strategiilor inovatoare, recreative și antistres pentru tineret, la Palatul Copiilor din Iași împreună cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *