luni , 23 noiembrie 2020 6:39 pm
Iasi booked.net
-1°C

Vaccin antigripal pentru ieșeni!

În luna septembrie, Ministerul Sănătăţii alocase DSP Iaşi 20.000 de doze * campania de imunizare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi prin unităţi sanitare cu paturi.

Campania de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire continuă în această perioada. Pe data de 19 octombrie 2020, Ministerul Sănătăţii a distribuit Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a treia tranşă ce constă în 23.400 de doze de vaccin antigripal Influvac. Dozele de vaccin vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire şi către personalul medico-sanitar, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.

^

Reamintim că în data de 14 septembrie 2020, Ministerul Sănătăţii a început campania de vaccinare prin distribuirea primelor doze către direcţiile de sănătate publică în vederea începerii imunizărilor. Direcţia de Sănătate Publică Iaţi a primit atunci 15.600 de doze de vaccin antigripal Influvac, iar la sfârşitul lunii septembrie a fost trimisă o nouă tranşă, de 4.400 de doze de vaccin gripal destinate imunizării copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 3 ani.  Alte doze de vaccin vor fi distribuite la finalul lunii octombrie şi în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populaţiei.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Din categoriile de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire, în această perioadă, specialiştii au recomandat vaccinarea, cu prioritate, a copiilor cu vârste între 3 si 5 ani, în special a celor care sunt la prima imunizare de acest fel şi care necesită 2 doze, la interval de 30 de zile, precum şi gravide, adulţi şi copii din instituţii de ocrotire socială, personal sanitar. Având în vedere situaţia epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populaţiei care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. Sursă:ziarulevenimentul.ro

reclama adnow

Recomandări

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România: Vaccinul va fi gratuit și nu va fi obligatoriu

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID din România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a declarat sâmbătă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *