miercuri , 1 decembrie 2021 8:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a sărbătorit Ziua Campusului „Tudor Vladimirescu

Astăzi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a organizat prima ediție a Zilei Campusului „Tudor Vladimirescu”. Manifestarea a avut loc in fața bisericii din campus. La eveniment au fost prezenți membri din conducerea universității și studenți ai institutiei de invatamant superior.

Politehnica ieșeană a celebrat pentru prima oara Ziua Campusului „Tudor Vladimirescu”. O sărbătoare care va avea loc în fiecare an, pe data de 7 iunie. Conducerea TUIASI a luat decizia celebrării evenimentului fiindcă în 2021 se împlinesc 200 de ani de la revoluția celui al cărui nume îl poartă campusul studențesc, Tudor Vladimirescu.

”Plecând de la această idee am dezvoltat-o și am zis că nu ar fi deloc rău, campusul studențesc să aibă o zi proprie și am decis așa cum a anunțat astăzi doamna prorector Gaiginschi ca 7 iunie să fie de acum stabilită ca ziua campusului nostru. Această sărbătoare mie mi se pare foarte firească, pentru că, campusul nostru este de fapt un organism viu, nu numai datorită celor aproape 500 de studenți care acum se găsesc în campus, ci datorită faptului că așa cum spuneam și în biserică, la 2-3 generații campusul se transformă, se regenerează.”-a declarat Dan Cașcaval, rector TUIAȘI

Rectorul universității, Dan Cașcaval, a precizat că la fiecare 3-4 generații de studenți, campusul este pus într-o nouă lumină, parte a unui nou proiect major de regenerare sau reabilitare. În prezent, se lucrează la transformarea acestuia pentru a fi autonom din punct de vedere energetic, reabilitarea spațiilor verzi și transformarea în zone de petrecere a timpului liber pentru cei peste 8.000 de tineri.

Astăzi, se împlinesc 55 de ani de când au început lucrările la Campusul „Tudor Vladimirescu”, unde sunt cazați studenții tuturor celor 11 facultăți al TUIASI. Primele cămine T1 – T4 au fost date în folosire în 1969, iar construcția tuturor celor 21 de cămine de astăzi s-a finalizat în 1982, când a fost finalizat căminul T19. De altfel, căminul T17, cu o capacitate de cazare, în regim normal, fără restricții sanitare, de peste 1.000 de persoane, este unul dintre cele mai mari din țară.

Recomandări

TUIASI va ajuta financiar 22 de studenți să-și transforme ideile de afaceri în realitate

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a obținut finanțare pentru un proiect finanțat cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *