marți , 27 iulie 2021 12:33 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cristian Diaconescu: Iașul, absentează din Planul Național de Redresare și Reziliență

Liderul Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a criticat, într-o conferinţă de presă desfășurată la Iași că Romania nu este interesata de marile proiecte de infrasctructura deşi se află la frontiera estică a UE şi NATO.

”Aş avea o întrebare care nu îmi doresc neapărat să rămână retorică. Dacă fie în PNRR, fie din perspectiva faptului că România este stat aflat la frontiera NATO şi a UE, chiar ne putem permite să fim atât de dezinteresaţi de proiectele de infrastructură? Dacă alte argumente nu prevalează în atenţia decidentului politic, oricare ar fi el, local sau central, mă întreb ce altceva ar conta? Dacă într-un moment în care întreaga lume priveşte cu foarte mare atenţie spre funcţionalitatea şi capacitatea de reacţie anticipativă, adică rezilienţă a sistemului sanitar, mă întreb ce alte investiţii ar putea fi spre interes din punctul de vedere al decidentului politic. Dacă din această perspectivă nu putem să ne gândim la modernizarea României, atunci din ce altceva am putea trage această concluzie în ceea ce îi priveşte pe cei care hotărăsc în legătură cu proiecte strategice şi resursele de finanţare ale acestuia.”- a declarat Cristian Diaconescu, președinte PMP

Liderul a mai precizat că situația Iașului este critică, acestea fiind absente d epe listele de finanțări prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

”Dincolo de aspectele politicianiste, am avut o discuţie în ceea ce priveşte aproape absenţa Iaşiului şi a acestei regiuni din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este incalificabilă această decizie, pentru că în PNRR discutăm despre decizii. Cum şi în ce fel au fost negociate este un alt subiect. Partea de Est a României, din vecinătatea apropiată a unor zone de proximitate foarte complicate, precum Ucraina şi Republica Moldova, nu beneficiază de resurse a căror destinaţie a fost clară de la bun început: ieşirea din criză şi modernizarea în acord cu proiectul european general. PNRR nu finanţează proiecte, ci finanţează modernizarea, şi dacă nu spre modernizare pleacă proiectele conform promisiunilor Bucureştiului, finanţarea, banii se opresc, nu se mai plătesc.”- a declarat Cristian Diaconescu, președinte PMP

El a susţinut că se vorbeşte despre faptul că România are la dispoziţie 80 de miliarde de euro, deşi încă se poartă discuţii pe această temă, şi nu se spune că o bună parte din aceşti bani reprezintă un împrumut care trebuie returnat în aproximativ 15 ani. O altă critică adusă guvernanţilor de Cristian Diaconescu a fost faptul că România se împrumută pentru a plăti pensiile.

Recomandări

Reparații și restricții de circulație în cartierul Frumoasa și pe strada Arcu

În perioada 22 – 26 iulie 2021, între orele 8.00 și 18.00, echipele Citadin SA …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *