sâmbătă , 23 ianuarie 2021 1:32 pm
Iasi booked.net
-1°C

Un nou focar de Covid-19 la un centru rezidential pentru copii al DGASPC Iasi

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat ieri, 27 noiembrie, apariţia a două noi focare de COVID-19 la nivelul judetului Iasi.

Astfel, la Centrul Rezidenţial „O nouă şansă” din cadrul Centrului de Servicii Sociale Târgu-Frumos al DGASPC Iasi unde sunt institutionalizati 30 de copii, 5 angajati au fost testati pozitiv la noul coronavirus. Acestia au fost izolati la domiciliu, sub monitorizarea medicilor de familie. Un al doilea focar a fost descoperit la Unitatea de asistenţă medico-socială din Podu Iloaiei acolo unde şase persoane (patru beneficiari şi doi salariaţi) confiormaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. In acest caz beneficiarii confirmaţi pozitiv din cadrul unităţii sunt izolaţi în centru, iar personalul este izolat la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie, potrivit stireadeiasi.ro.

Direcţia de Sănătate Publică a actualizat, totodată, şi numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus în cadrul focarului de COVID-19 de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) – Secţia Chirurgie Oncologică I, unde au fost confirmaţi pozitiv cu Covid-19 încă şapte salariaţi şi şase pacienţi. Reamintim că, în cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv patru pacienţi.

Recomandări

Cum se pot programa ieșenii pentru vaccinare

La debutul etapei a II-a a vaccinării împotriva Covid-19 în județul Iași, Direcția de Sănătate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *