ApaVital recomandă ieșenilor să ia măsuri pentru a evita înghețarea apometrelor și a instalațiilor de apă

Date:

Având în vedere faptul că temperaturile pe timpul nopții au valori negative, conducerea ApaVital recomandă ieșenilor să ia o serie de măsuri specifice de protejare a instalațiilor interioare și a apometrelor împotriva înghețului.

În condițiile în care temperaturile pe timpul nopții au început să aibă valori negative, ApaVital recomandă consumatorilor din județul Iași să ia o serie de măsuri specifice de protejare a instalațiilor interioare împotriva înghețului. Astfel, reprezentanții operatorului recomandă să protejați căminul de apometru deoarece înghețul apei din rețelele de distribuție apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branșament și rețeaua interioară.

Protecția instalațiilor din căminul de apometru este la fel de importantă, întrucât aici sunt majoritatea armăturilor, apometre, robinete, coturi, adică locuri unde pot apărea diminuări ale secțiunii utile și unde se formează gheața în situația în care nu există circulație a apei pe rețea”, explică reprezentanții ApaVital Iași.

Conform Regulamentului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, clienții au obligația „să se preocupe de asigurarea integrității sistemelor de măsurare”. În cazul în care apometrul îngheață, costurile de remediere (contravaloarea aparatului de măsură, manopera aferentă înlocuirii, cheltuielile corespunzătoare deplasării și staționării mijlocului de transport utilizat) revin în exclusivitate clienților ApaVital.

Consumați constant apă! Multe din problemele cauzate de îngheț s-au înregistrat la capetele de rețea, acolo unde consumul este mai scăzut și neuniform. Nu realizați construcții în apropierea rețelelor de apă! Construcția de cămine și alte corpuri betonate în imediata apropiere a rețelelor de distribuție a apei facilitează înghețul”, au mai explicat oficialii ApaVital Iași, potrivit bzi.ro.

Un aspect important ține mai ales de constructorii care fac rețelele de instalații, deoarece în multe situații nu sunt respectate normele tehnice de instalare a conductelor și branșamentelor. De-a lungul anilor, numeroase firme au realizat lucrări de alimentare cu apă în diferite zone ale orașului, fără a respecta însă prescripțiile tehnice prevăzute în avizele eliberate de ApaVital. Multe rețele nu au fost amplasate sub adâncimea de îngheț, care pentru zona județului Iași este de minimum 105 cm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...