vineri , 16 aprilie 2021 3:01 pm
Iasi booked.net
-1°C

1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără paradă militară și public la ceremonia de Ziua Națională!

Față de anii trecuți, anul acesta nu vor avea loc evenimente pe data de 1 Decembrie. Parada națională și ieșirea oamenilor în stradă pentru participarea la evenimente nu va putea fi posibilă.

Ceremonia de 1 Decembrie de la Iași va fi organizată în cadru restrâns de către oficialități, începând cu ora 12:00 în fața statuii lui Ferdinand, unde va avea loc o depunere de coroane.

Totodată, pe 1 decembrie se va aprinde și iluminatul pentru Sărbătorile de Iarnă pe zona centrală, adică bulevardul Independenței – strada Elena Doamna – bulevardul Anastasie Panu – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – strada Arcu – strada Gavriil Muzicescu.

Pandemia ne-a stricat toate bunele obiceiuri, dar nu putem să lăsăm să treacă neobservată ziua de 1 Decembrie. În acest caz, începând cu ora 12:00 va alea loc o depunere de coroane în fața statuii lui Ferdinand, nu vom mai avea paradă, nu vom mai amplasa scena. Vom respecta toate recomandările specialiștilor și vor respecta distanța. Spre seară vor aprinde și iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarna”, a declarat primarul Municipiului Iași, Mihai CHIRICA.

Și președinele României, Klaus Iohannis a subliniat faptul că publicul nu va avea acces la ceremonie, care va fi una „extrem de restrânsă” în toată țara.

În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale.

Însă, cu siguranță, vom fi împreună în spirit, ca o națiune puternică, mereu unită și solidară atunci când în joc este chiar salvarea țării noastre.”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași sărbătorește Ziua Națională a României, 1 Decembrie 2020, prin intermediul întâlnirii cu publicul, invitând vizatorii în spațiile expoziționale de la Palatul Culturii, potrivit bunadimineataiasi.ro.

Accesul va fi gratuit, iar intrarea se va face respectând normele de siguranță sanitară impuse în această perioadă: păstrarea distanței de aprox. 2 metri între vizitatori, purtarea măștii, termoscanarea, folosirea dezinfectantului pus la dispoziție la intrarea în Palat.

 

Recomandări

În România nu se va aplica certificatul verde anti-Covid. Românii vor merge fără acesta în vacanță, în interiorul țării

Premierul Florin Cîțu a declarat în România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *