sâmbătă , 23 ianuarie 2021 1:09 pm
Iasi booked.net
-1°C

Vasile Toma, candidat pentru Camera Deputaților: Guvernarea PSD va asigura un mediu sănătos pentru copiii noștri! (P)

Anii care urmează vor fi definitorii pentru mediul înconjurător. Avem obligația de a lua cele mai potrivite măsuri pentru a ne asigura că viitorul copiilor noștri nu va fi afectat de poluare. Programul de Guvernare propus românilor de către Partidul Social Democrat pune accentul pe reducerea poluării, investiții în energie din surse regenerabile, în modernizarea sectorului energetic al României.

Nu este un secret pentru nimeni faptul că Iașul este unul dintre cele mai poluate orașe ale țării, din punct de vedere al calității aerului. Inclusiv Uniunea Europeană a sancționat România din cauza poluării aerului din municipiul nostru. La nivel european problema calității aerului este tratată cu maximă atenție și seriozitate, și pe bună dreptate. Poluarea din aerul pe care îl respirăm conduce la boli și la decese. Un ultim raport al Agenției Europene de Mediu arată că România este țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe victime provocate de poluare. Conform documentului publicat în urmă cu câteva zile, fiecare al 5-lea deces din țara noastră are legătură cu aerul toxic pe care îl respirăm. Este o situație alarmantă care necesită măsuri urgente cu efect imediat.

Programul de Guvernare al PSD prevede astfel de măsuri, prin care să reducem poluarea din marile aglomerări urbane ale țării. Vom elabora și implementa Planuri integrate de dezvoltare urbană, ce prevăd plantări masive și construirea centurilor verzi care să filtreze aerul din București, Iași, Cluj și Timișoara. Pe de altă parte, vom asigura finanțarea primăriilor pentru reducerea poluării urbane, prin amenajarea unor piste sigure pentru biciclişti și achiziţia mijloacelor electrice de transport în comun. Cu cât mai muți ieșeni  renunță la mașina personală pentru deplasarea în municipiu și aleg bicicleta sau transportul în comun, cu atât vom respira un aer mai curat. Una din principalele surse de poluare a aerului este, conform specialiștilor, traficul auto.

Alte măsuri pe care le vom lua încă din primele zile de guvernare vizează dezvoltarea şi optimizarea Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului, instalarea de puncte noi de măsurare finanțate din Fondul de Mediu, dezvoltarea unui sistem unic, interactiv de inventariere a emisiilor de poluanţi în aer, prin crearea unei baze de date în conformitate cu cerințele europene, dezvoltarea unui sistem de prognoză a calităţii aerului.

Toate aceste măsuri vor fi dublate de investiții în producția de energie din surse regenerabile – apă, vânt, solar, de eficientizarea și modernizarea sectorului energetic, cu consecințe directe asupra scăderii prețului energiei și asupra calității vieții prin îmbunătățirea mediului înconjurător.

Pe 6 decembrie votăm echipa PSD la alegerile parlamentare!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de către S.C. INFO IASI ONLINE SRL, cod mandatar financiar 11200020

Recomandări

Un senator AUR a adormit în Parlament: „Eram în poziţia vishuddha chakra”

Sculptorul Mircea Dăneasă, senator AUR de Suceava, ar fi fost surprins dormind în Parlamentul României, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *