joi , 6 mai 2021 12:15 am
Iasi booked.net
-1°C

Un medicament împotriva coronavirusului va fi testat în Grecia

Grecia este prima țară din Uniunea Europeană care participă împreună cu Israelul la studiile clinice pentru un nou medicament anti COVID-19.

Medicamentul se numește EXO-CD24, iar studiile clinice programate de săptămâna viitoare în trei mari spitale din Grecia sunt rezultatul întâlnirii avute în luna februarie la Ierusalim de premierii Benjamin Netanyahu și Kyriakos Mitsotakis. Medicamentul testat în prima etapă de medicul israelian Nadir Arber este benefic pentru bolnavii a căror stare de sănătate se degradează semnificativ.

Faza inițială a testelor clinice a avut un real succes în Israel, iar faza a doua a testelor se va realiza în Grecia pe un număr mult mai mare de bolnavi. Medicamentul se inhalează direct în plămâni și scade complicațiile grave provocate de COVID-19,  acționează fără efecte secundare și combate așa-numita furtună de citokine, care este responsabilă pentru deteriorarea rapidă a multor pacienți cu COVID-19, care ajung să moară.

Sotiris Tsiodras, omologul grec al lui Nadir Arber, a subliniat că acesta este un nou studiu la care cercetătorii greci participă cu entuziasm. Cercetarea folosește o nouă metodă de transport a unui medicament nou bazat pe nanoparticule extracelulare, implicat în procesele intercelulare, este ieftin și eficient, fiind nevoie să fie administrat doar o doză pe zi, timp de cinci zile, iar recuperarea pacienților este rapidă, așa cum au arătat studiile clinice efectuate în Israel.

Recomandări

Cea mai mare tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge în România

România va primi cea mai mare tranșă de vaccin de la compania AstraZeneca, care constă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *