vineri , 21 ianuarie 2022 5:20 pm
Iasi booked.net
-1°C

UMF Iași, decorată cu „Ordinul Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași i-a fost conferit de către Președintele României „Ordinul Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer.

Înalta distincție a fost oferită în semn de apreciere „pentru rezultatele de excepție obținute în formarea intelectuală și umană a tinerelor generații, precum și în procesul de cercetare științifică, remarcându-se ca model de excelență în învățământul superior românesc și contribuind, pe această cale, la ridicarea prestigiului comunităților locale și naționale”.

Distincția a fost înmânată rectorului UMF Iași, Viorel Scripcariu, de către președintele României, domnul Klaus Iohannis, informează nordestnews.ro.

În alocuțiunea sa rostită în cadrul ceremoniei de decorare, președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat că „Educația este una dintre prioritățile mele ca Președinte al României. În același timp, educația este liantul care a contribuit la construirea statului român modern și care va fi indispensabil în asigurarea coeziunii sociale și a dezvoltării economice de care țara noastră are atât de multă nevoie. Un rol important în arhitectura sistemului educațional îl joacă universitățile noastre. Instituții precum Universitatea de Medicină «Grigore T. Popa» din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara sau Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu au contribuit, prin formarea de specialiști și prin numeroase activități de cercetare, la atingerea multor deziderate pe care românii le-au exprimat de-a lungul timpului”.

„În urmă cu o lună, primeam decorația regală «Nihil Sine Deo», iar astăzi Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași îi este conferită înalta distincție «Ordinul Meritul pentru Învățământ» în grad de Mare Ofițer. Mă bucur enorm că eforturile noastre, ale conducerii, cadrelor didactice, studenților și personalului administrativ – de fapt ale întregii familii UMF Iași, sunt recunoscute și apreciate la cel mai înalt nivel, că reprezentăm un «model de excelență în învățământul superior românesc»”, a declarat Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Recomandări

Patru focare noi de Covid 19 în Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a 4 focare Covid-19: Institutul Regional …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *