miercuri , 23 septembrie 2020 12:43 pm
Iasi booked.net
-1°C

Vaslui: Polițiștii în alertă, după ce un copil de 9 luni a fost smuls din brațele mamei

Momente teribile pentru o mămicã din Vaslui, care a rămas fără copilul de 9 luni, după o ceartã cu soțul său, în plină stradă. Un telefon la 112 anunta faptul că un minor a fost smuls din brațele mamei de către un bărbat care a urcat apoi într-o mașină.

Potrivit vremeanoua.ro, imediat, politistii vasluieni s-au mobilizat si au reusit sã-l prindã pe rãpitor în mai putin de o orã. Cel care a reusit sã punã mâna pe presupusul rãpitor a fost politistul Alexandru Mãlãncus, cel care a salvat viata unui copil rus, în timpul unei misiuni internationale. Presupusul rãpitor a fost adus la sediul Politiei pentru declaratii. Ancheta a scos la ivealã faptul cã rãpitorul era, de fapt, tatãl copilului si cã totul a pornit de la o ceartã conjugalã. Femeia a plecat cu minorul de numai 9 luni de acasã, a fost opritã de sot pe stradã si, dupã ce a refuzat sã se întoarcã acasã, i-a fost luat copilul din brate. Întreaga scenã a avut si martori care au sunat la 112.

Dacã în urmã cu mai bine de doi ani, o alertã a rãpirii unui copil a mobilizat greu politia vasluianã, o nouã astfel de alertã a reusit sã-i mobilizeze pe oamenii legii si rãpitorul sã fie prins în mai putin de douã ore. Astfel, în jurul orei 18:00, o femeie anunta, disperatã, la 112, cã i-a fost rãpit copilul în plinã stradã. Politistii au plecat pe urmele celui acuzat de rãpire si au reusit sã-l prindã pe strada Traian din municipiul Vaslui. A fost adus, împreunã cu copilul, la sediul politiei vasluiene pentru declaratii. Tot acolo a ajuns si mama minorului, care a stat de vorbã cu anchetatorii. În timpul anchetei a iesit la ivealã faptul cã cei doi pãrinti ai copilului de numai 9 luni s-au certat la domiciliu. În urma discutiilor aprinse, femeia a decis sã-si ia copilul în brate si sã plece de acasã. Pe urmele ei a pornit sotul, la volanul masinii personale. Si-a gãsit sotia si copilul pe o stradã din apropierea Primãriei. A coborât din masinã si i-a cerut femeii sã se întoarcã acasã. Cum aceasta l-a refuzat, bãrbatul a luat copilul din bratele femeii, s-a urcat cu el în masinã si a plecat. Toatã scena a avut si martori, asa cã acestia au sunat la 112 si au dat alerta de rãpire. “Din fericire a fost vorba doar de o ceartã conjugalã. Presupusul rãpitor a fost prins de politistul Alexandru Mãlãncus si adus la sediul Politiei pentru audieri. Colegii mei vor stabili dacã, în acest caz se va întocmi dosar penal”, a spus Doru Pantiru, seful IPJ Vaslui.

Alexandru Mălăncuş

Mãlãncus, politistul erou de la IPJ Vaslui

În 2017, plecat în misiune în statiunea bulgãreascã “Nisipurile de Aur”, alãturi de un coleg din Calafat, politistul vasluian Alexandru Mãlãncus a devenit un adevãrat erou dupã ce a reusit sã salveze viata unui pusti de 11 ani. Copilul, de origine rusã, era singur la o terasã din statiune. La un moment dat s-a înecat cu un sâmbure de caisã, care i-a acoperit cãile respiratorii. Minorul nu mai putea respira si începuse sã se schimbe la fatã. În tot acest timp, ceilalti turisti de la terasã asistau nepãsãtori la toatã scena. Norocul copilului a fost cã, în acele momente, prin apropiere a trecut politistul vasluian, aflat în patrulare. A vãzut ce se întâmplã cu minorul si i-a acordat primul ajutor, apoi a chemat ambulanta. “Am vãzut cã nu poate respira si fata se colora în albastru-vinetiu. Se tinea cu ambele mâini de gât. Mi-am dat seama cã s-a înecat cu ceva si i-am acordat primul ajutor. L-am culcat pe o parte si l-am ajutat sã scuipe ce înghitise. Atunci am vãzut cã era vorba de un sâmbure de caisã. Dupã ce a scãpat de acesta, a început sã-si revinã. Am chemat ambulanta, dar, pânã la sosirea echipajului de prim ajutor, copilul îsi revenise complet. Dupã un timp au ajuns si pãrintii copilului. Plângeau de bucurie”, povestea, la acea vreme, Alexandru Mãlãncus.

Recomandări

Prințul Nicolae: „Îmi voi invita familia la botez și sper că venirea unui copil ne va apropia”

Prințul Nicolae al României a acordat un interviu, în care a vorbit despre copilul pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *