joi , 27 ianuarie 2022 8:33 pm
Iasi booked.net
-1°C
Uber car in traffic, modern city taxi service. Car pollution, traffic jam in the morning and evening in the capital city of Bucharest, Romania, 2020

UBER, luată în vizor de JUSTIȚIE: riscă să plătească AMENZI usturătoare, în perioada URMĂTOARE

Deși continuă să activeze într-un număr foarte mare de teritorii, Uber riscă să plătească amenzi usturătoare, în perioada următoare.

Încă din 2015, Uber a făcut subiectul unei anchete la scară largă pentru muncă ascunsă, iar efortul juridic are ca obiectiv final să scoată la iveală condițiile de angajare ale șoferilor săi.

Conform datelor obținute de AFP, ancheta pe marginea acestui subiect a fost deschisă în 2015, dar a rămas ”latentă” de mai mult timp. În 2020, a fost reactivată, în urma unui raport către Justiție al Urssaf (instituție franceză responsabilă cu recuperarea contribuțiilor sociale) care a fost încredințat acestui organism și anchetatorilor de la Oficiul Central de Combatere a Muncii Nelegale.

Ancheta deschisă în 2015 vizează practicile folosite de UBER

Ancheta începută în 2015 vizează practici ale Uber care continuă să fie la fel de actuale și în 2021. Momentan, sunt programate câteva zeci de audieri ale șoferilor Uber  ”pentru ale cunoaște stare de angajare și recrutare”.

Ca referință, gigantul american se află în această situație deoarece statutul de liber profesionist al șoferilor Uber sau curierii platformei de livrare a meselor Deliveroo este contestat în multe țări de instanțe și, ocazional, de legi.

Săptămâna aceasta a început oricum cu o veste proastă pentru Uber, după ce un tribunal din Marea Britanie a hotărât că operatorii din Londra nu sunt simpli ”agenți” pentru șoferi, ci au o relație contractuală directă cu clienții, conform AFP. Aceasta este cea mai recentă consecință a unei decizii din luna februarie a Curții Supreme britanice.

Recomandări

Mașinile UBER încep să rămână fără plăcuțele de înmatriculare (FOTO-VIDEO)

Polițiștii au început încă de ieri să aplice sancțiuni și să ridice plăcuțele de înmatriculare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *