Profesori ai Universității „Alexandru Ioan Cuza”, PREMIAȚI de Academia Română

Date:

Trei profesori de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) au fost premiaţi de Academia Română în cadrul ceremoniei care recunoaște cele mai bune lucrări și prezențe culturale și științifice românești realizate de-a lungul anului 2019. Evenimentul a avut loc miercuri, 8 decembrie 2021, în format hibrid.

Prof. univ. dr. Ioan Alexandru TOFAN din cadrul Departamentului de Filosofie al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a fost distins cu Premiul „Dumitru Stăniloaie”, domeniul Teologie, pentru lucrarea „Omul lăuntric. Andrei Scrima și fizionomia experienței spirituale”.

În domeniul Științe Geonomice, Premiul „Ludovic Mrazec” a fost acordat Prof. univ. dr. Crina MICLĂUȘ  de la Departamentul de Geologie și Asist. univ. dr. Anca SESERMAN, Departamentul de Geologie din cadrul Facultății de Geografie și Geologie, pentru lucrarea ”When a mudstone was actually a “sand”: Results of a sedimentological investigation of the bituminous marl formation (Oligocene), Eastern Carpathians of Romania”. Lucrarea îi mai are ca autori pe Juergen SCHIEBER, Bei LIU și Juan TENG din Statele Unite ale Americii.

Premiile Academiei Române se acordă oamenilor de ştiinţă şi litere, artiştilor români, din ţară sau din străinătate, pentru meritul de a fi contribuit, prin activitatea şi opera lor, la dezvoltarea culturii şi ştiinţei româneşti.

Detalii despre Premiile Academiei Române sunt disponibile pe site-ul instituției, la adresa: https://acad.ro/premiileAR/pag_premii.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...