duminică , 5 iulie 2020 11:07 am
Iasi booked.net
-1°C

Trei noi locuri de joacă vor fi modernizate în municipiu

Vești bune! Municipalitatea a semnat astăzi, 14 februarie, autorizațiile de construire pentru proiectele de modernizare a trei locuri de joacă din municipiu.

Primul spațiu de acest gen se află pe strada Al. O. Teodoreanu și are o suprafață de 323 metri pătrați. Locul de joacă situat în proximitatea blocului B4-1 va fi dotat cu mobilier urban, un leagăn cu două locuri, un leagăn cuib, un ansamblu de joacă, două balansoare mici de tip figurină cu arc, o căsuță de joacă, două panouri verticale cu jocuri / numărătoare / magazin și o groapă cu nisip. Valoarea lucrărilor este estimată la 42.190 lei.

Al doilea spațiu de joacă care va fi modernizat este situat pe stradela Grădinari, nr. 27, în proximitatea blocurilor B4-B5. Parcul, care are o suprafață de 308 metri pătrați, va fi dotat cu mobilier urban, un leagăn cu două locuri, un ansamblu de joacă, o căsuță de joacă, două panouri verticale cu jocuri / numărătoare / magazin și o groapă cu nisip. Valoarea lucrărilor este estimată la suma de 38.380 lei.

Al treilea spațiu de acest gen este situat pe strada Egalității, în proximitatea blocului 802, și are o suprafață de 555 metri pătrați. Acesta va fi dotat cu mobilier urban, un leagăn cu două locuri, un leagăn cuib, două ansambluri de joacă, o căsuță de joacă, două panouri verticale cu jocuri / numărătoare / magazin și o groapă cu nisip.

Toate cele trei spații de joacă vor fi modernizate prin respectarea tuturor normelor tehnice în vigoare, iar organizarea de șantier trebuie realizată fără afectarea spațiilor verzi sau a căilor de acces.

Cele trei amplasamente menționate fac parte din programul municipalității de modernizare a 93 de parcuri de joacă din oraș. În ultimii doi ani au fost finalizate lucrările la 76 spații de joacă (19 în 2018 și 56 în 2019). Anul acesta a fost modernizat deja un spațiu de acest fel (strada Orientului nr. 15) și vor fi modernizate alte 17, inclusiv cele trei menționate mai sus, urmând a fi prinse în buget fonduri pentru cel puțin încă 32 spații de acest gen.

Dată fiind valoarea lucrărilor și numărul mare al amplasamentelor, licitația aferentă programului a fost împărțită în două loturi. Lucrările din lotul I, format din 46 de obiective, sunt executate de SC Sport Play System SRL, contra unei sume de 5,563 de milioane de lei, fără TVA (6,62 milioane lei, cu TVA). Lotul al II-lea, format din 47 de spații de joacă, a fost adjudecat de asocierea SC Ischia SRL – SC Conted Company SRL, pentru o sumă de 6,186 milioane lei, fără TVA (7,36 milioane lei, cu TVA). Valoarea totală a programului de modernizare este de 13,98 milioane de lei, adică circa 2,93 milioane de euro.

Suprafaţa totală a celor 93 de amplasamente modernizate este de 31.552 de metri pătraţi, din care suprafaţa terenurilor de sport este de 2.834 de metri pătraţi. Cel mai mare astfel de parc care va fi modernizat este pe şos. Nicolina, nr. 27, bl. 958 (1.210 metri pătraţi), urmat de cel de pe şos. Nicolina, nr. 46 – Grădiniţa PP1 (1.138 metri pătraţi) şi de pe str. Canta, nr. 56, bl. 549 (767 metri pătraţi).

Primăria Municipiului Iași va amenaja un parc de joacă pentru copiii cu dizabilități și o zonă de relaxare pentru adulții cu dizabilități. Noul spațiu va avea o suprafață de 1.200 de metri pătrați și va fi amenajat în Parcul Expoziției, în zona străzii General Toma Dumitrescu, înspre Stadionul „Emil Alexandrescu”. În acest scop, până pe 20 ianuarie municipalitatea a așteptat oferte la o licitație pentru achiziția de servicii de proiectare, asistență tehnică, analiză de risc în exploatare și verificare a proiectului aferent. Procedura de achiziție a atras o singură ofertă, din partea firmei Carex Group SRL din București. Valoarea maximă a achiziției este de 50.000 lei, fără TVA, durata contractului urmând a fi de maxim 60 de zile de la data semnării contractului.

Prin amenajarea unui asemenea spațiu se dorește îmbunătățirea sănătății copiilor prin crearea unui habitat ecologic, confortabil și atractiv, precum și dezvoltarea infrastructurii de agrement și recreere, condiții necesare pentru încurajarea petrecerii timpului liber în natură.

Spațiile de joacă vor conține ansambluri (complexe de joacă cu tobogane), precum și echipamente de sine stătătoare (leagăne, balansoare, cățărători, trambuline, groapă cu nisip, echipamente de fitness, alte echipamente specifice). Zona de relaxare pentru adulții cu dizabilități va cuprinde echipamente specifice. Toată suprafața spațiului de joacă va fi realizată din covor turnat din cauciuc, care va avea grosimea minimă de cinci centimetri și va fi montat pe un strat suport. Delimitarea covorului turnat de cauciuc se va face cu borduri. Covorul sintetic va avea o tematică și va fi personalizat pentru fiecare zonă. Vor exista două tipuri de echipamente de joacă: pentru copiii între 3 și 7 ani, respectiv pentru copiii între 7 și 14 ani. Acolo unde terenul va permite vor fi amenajate suprafețe cu rulouri de gazon. Fiecare amplasament va fi dotat și cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi).

De asemenea, la solicitarea ieșenilor prezenți la dezbaterilor publice privind Bugetului Municipiului Iași pe anul 2020, în mai multe parcuri din oraș vor fi montate aparate de fitness (pentru persoane adulte).

loading...

Recomandări

DRDP Iași – informații despre lucrările aflate în derulare

COMUNICAT DE PRESĂ. Referitor la unele informații privind lucrările aflate în execuție, precum și presupuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *