vineri , 22 octombrie 2021 12:08 pm
Iasi booked.net
-1°C

Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Eu am scăpat. Beau și eu, dar numai Mona”

Agafia Teofan a povestit că ea nu a băut cot la cot cu soțul ei, ci a preferat să bea vin, după care s-a culcat liniștită ”în porumbar”.

„El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a povestit femeia, pentru bzi.ro.

Deși pentru majoritatea oamenilor consumul de alcool sanitar este un subiect tabu, în comuna Stolniceni-Prăjescu consumul de spirt este la modă. Femeia spune că bea și ea spirt, însă doar ”Mona”, pentru că ”vodka e apă chioară, romul are colorant”.

„Ce să spun, nu trebuie să bei spirt, dar vodka e apă chioară, romul colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă. Eu dacă beau, beau numai Mona”, a spus femeia.

„Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel nu…”, a completat femeia.

10 oameni au murit în Iaşi după ce au băut otravă crezând că este spirt. Dezinfectantul, atât de căutat de când a început pandemia, era îmbuteliat de doi arabi într-o casă din Ilfov.

Dar, în loc de alcool etilic, aceştia sunt bănuiţi că au pus în sticle alcool metilic, o substanţă care poate provoca moartea în câteva ore. Sute de sticle au ajuns în magazinele săteşti din judeţul Iaşi.

Recomandări

Candidaţii la concursurile de poliție trebuie să prezinte dovada că au fost vaccinaţi anti-COVID-19, au trecut prin boală sau un test rapid negativ

IGPR informează că la concursurile organizate, în această perioadă, de Poliţia Română pot participa candidaţii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *