Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Eu am scăpat. Beau și eu, dar numai Mona”

Date:

Agafia Teofan a povestit că ea nu a băut cot la cot cu soțul ei, ci a preferat să bea vin, după care s-a culcat liniștită ”în porumbar”.

„El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a povestit femeia, pentru bzi.ro.

Deși pentru majoritatea oamenilor consumul de alcool sanitar este un subiect tabu, în comuna Stolniceni-Prăjescu consumul de spirt este la modă. Femeia spune că bea și ea spirt, însă doar ”Mona”, pentru că ”vodka e apă chioară, romul are colorant”.

„Ce să spun, nu trebuie să bei spirt, dar vodka e apă chioară, romul colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă. Eu dacă beau, beau numai Mona”, a spus femeia.

„Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel nu…”, a completat femeia.

10 oameni au murit în Iaşi după ce au băut otravă crezând că este spirt. Dezinfectantul, atât de căutat de când a început pandemia, era îmbuteliat de doi arabi într-o casă din Ilfov.

Dar, în loc de alcool etilic, aceştia sunt bănuiţi că au pus în sticle alcool metilic, o substanţă care poate provoca moartea în câteva ore. Sute de sticle au ajuns în magazinele săteşti din judeţul Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Curse regulate spre AEROPORT și înapoi în ORAȘ cu autobuzul 50

Dacă aveți programate călătorii cu avionul, nu uitați că...

RAFILA, noi săgeți către Arafat: „Noi de unde să știm că nu mai sunt BANI la UPU, dacă dânșii nu ne notifică?”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a pledat din nou, luni,...

Ședință CJ IAȘI: Teatrul “Luceafărul” va intra într-un amplu proces de reabilitare și MODERNIZARE

Consiliul Județean Iași a votat astăzi, în ședință ordinară,...