Au început lucrările de supralărgire a bulevardului Tudor Vladimirescu

Date:

Constructorii au început lucrările de supralărgire a bulevardului Tudor Vladimirescu, pe porțiunea cuprinsă între Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului și podul Tudor Vladimirescu.

Necesitatea lucrărilor este motivată de faptul că în zona intersecției bulevardului Tudor Vladimirescu cu bulevardul Prof. Dimitrie Mangeron (în dreptul facultății menționate) traseul se îngustează de la trei la două benzi pe sensul de mers spre podul Tudor Vladimirescu. În prezent, circulația în zonă se desfășoară cu dificultate, elementele constructive ale străzii fiind necorespunzătoare pentru o stradă din mediul urban.

În plan, traseul studiat are lungimea de 83 de metri. Profilul transversal pe sectorul propus lărgirii pe sens este următorul: partea carosabilă de 2 × 3,5 metri, pistă bicicliști de 1,5 metri și spațiu verde.

Lucrările de supralărgire a bulevardului Tudor Vladimirescu fac parte dintr-un pachet care include și modernizarea străzilor Viticultori, I. I. Mironescu, Roşcani, Ţicăul de Jos, Timpului, Șt. O. Iosif şi Dochia.

Executantul lucrărilor este asocierea SC Alpenside SRL – SC Concret Drum SRL, în cadrul unui contract în valoare de 17.488.376,04 lei, fără TVA (20.811.167,49 lei, cu TVA). Contractul presupune realizarea de lucrări pe o lungime totală de străzi de 6.982 de metri, cu o durată de execuţie care variază între opt şi 14 luni.

Modernizarea acestor artere de circulaţie face parte din obiectivul mai amplu al reabilitării infrastructurii rutiere în cartierele Copou, Canta, Moara de Vânt, Tudor Vladimirescu şi Ţicău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Apel al salvamontiștilor: Nu mergeți pe MUNTE în pantofi sau SANDALE

După un sezon în care nu a trecut nicio...

SURSE: Guvernul taie fondurile serviciilor SECRETE la rectificarea bugetară

Guvernul condus de generalul (r) Nicolae Ciucă dorește să...

Președintele ANAF a prezentat topul „șmecherilor” care sfidează STATUL

Cea mai mare diferenţă dintre veniturile declarate de un...