marți , 7 iulie 2020 2:30 pm
Iasi booked.net
-1°C

Şefa Institutului din Wuhan neagă că virusul ucigas a “plecat” din laboratoarele sale

Institutul chinez de virusologie din Wuhan, care este arătat cu degetul de către Washington pentru că ar sta la originea virusului, are trei tulpini de coronavirus de la lilieci, dar niciuna nu corespunde bolii Covid-19, a spus directoarea sa, relatează AFP.

Cei mai mulţi cercetători cred că noul coronavirus a fost cel mai probabil transmis oamenilor de la animale. O piaţa din oraşul Wuhan a fost incriminată din cauză că acolo erau vândute animale sălbatice. Dar existenţa la câţiva kilometri a unui institut de virusologie a alimentat ipoteza unei scurgeri de Covid-10 din instalaţiile sensibile ale institutului, potrivit hotnews.ro.

Directoarea Institutului din Wuhan, Wang Yanyi, a spus la televiziunea publică CGTN că acuzaţiile făcute de către preşedintele Donald Trump că virusul a plecat din laborator sunt ”pur fabricate”. ”Ca toată lumea, nici nu ştiam că acest virus există”, a spus Wang în interviul difuzat de canalul TV sâmbătă dar care a fost realizat pe 13 mai.

”Astfel cum ar fi putut scăpa din laborator”, a întrebat ea. Primii pacienţi cu coronavirus au fost raportaţi la sfârşitul anului trecut în Wuhan, iar acum a ucis peste 340.000 de oameni.

loading...

Recomandări

Programul flexibil de muncă, noile variante din proiectul de modificare a Codului Muncii

Angajaţii ar putea alege din mai multe variante de stabilire a programului de lucru flexibil, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *