joi , 9 iulie 2020 7:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

România se află printre cele 19 țări care vor putea trimite turiști în Grecia din 15 iunie

Ministrul Turismului din Grecia anunță că turiștii din 19 state vor putea vizita țara începând cu 15 iunie. România este și ea pe această listă, care poate fi completată, informează site-ul elen Greek City Times.

Ministrul elen al Turismului a prezentat planul „Repornirea turismului”, în care se precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese „pe criterii epidemiologice”.

Mai mult, Theoharis a declarat că turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire, potrivit libertate.ro.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic.

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul a cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Turismul şi industriile conexe generează aproximativ 30% din PIB-ul Greciei, iar aceste domenii au ajutat această ţară să rămână pe linia de plutire în timpul crizelor financiare care au durat aproximativ un deceniu.

Grecia, o ţară cu 11 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 2.850 de cazuri de COVID-19, boală respiratorie provocată de noul coronavirus, şi 166 de decese, cu mult mai puţine decât în multe alte ţări europene.

Lista celor 19 state

Cipru

Israel

China

Japonia

Australia

Norvegia

Danemarca

Austria

Bulgaria

Serbia

România

Albania

Macedonia de Nord

Bosnia și Herțegovina

Croația

Polonia

Ungaria

Slovacia

Republica Cehă

loading...

Recomandări

Austria emite avertizări de călătorie pentru România

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *