joi , 22 octombrie 2020 3:35 pm
Iasi booked.net
-1°C

Secția ATI a Spitalului Parhon va fi modernizată complet, Lucrări de reabilitare și la compartimentul de transplant renal

Primarul Mihai Chirica a vizitat miercuri, 23 septembrie, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, acolo unde, cu finanțare de la bugetul local, se realizează lucrări de reabilitare și modernizare a secției A.T.I și Blocului Operator pentru Transplant.
În valoare de 10.837.681,98 de lei, investiția municipalității presupune, în principal, deschiderea unui bloc operator complet nou, la standarde europene, care va include patru săli de operație, două săli pentru operații endoscopice și două săli pentru operații de transplant renal.
Noul bloc operator va permite creșterea numărului de intervenții care se pot realiza, reducerea timpului de așteptare pentru intervențiile chirurgicale programate și menținerea titlului de centru regional pentru abordarea pacientului cu afecțiuni ale rinichiului.
De asemenea, în cadrul aceleiași alocări de fonduri, până la sfârșitul anului urmează a fi finalizată renovarea completă a secției ATI și începute lucrările de reparații la compartimentul de transplant renal.
Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon a mai achiziționat și un aparat de litotriție în valoare de 2.036.090 de lei, contribuția municipalității ieșene fiind de 551.090 de lei. Aparatul de litotriție, singurul de acest tip din Moldova, va putea trata aproximativ 130 de pacienți pe lună.
Tot cu finanțare de la bugetul local a fost asigurată dotarea unității spitalicești cu două aparate de ventilație în valoare totală de 400.000 de lei.
Sprijinul municipal pentru buna funcționare a Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” se manifestă și în viitoarea alocare a sumei de 24.410.951,94 de lei, eventual prin fonduri europene, pentru reabilitarea și modernizarea subsolului, parterului, etajului 1 și fațadelor clădirii C2, puternic afectată de incendiul produs în anul 2018, indicatorii tehnico – economici ai întregii investiții fiind aprobați prin Hotărârea Consiliului Local nr. 219 / 30 iunie 2020.

Recomandări

Incendiu puternic în Capitală. Un adolescent a murit

Intervenție dramatică a pompierilor, în această dimineață, după ce au fost anunţaţi că arde o casă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *