vineri , 23 octombrie 2020 12:39 am
Iasi booked.net
-1°C

Amenzi pentru persoanele care nu poartă mască în autobuzele și tramvaiele CTP Iași!

Polițiștii locali vor aplica sancțiuni ieșenilor care nu poartă mască de protecție în autobuze și tramvaiele CTP Iași.

Măsura este luată după ce oamenii legii au făcut mai multe campanii de informare pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 și au oferit măști de protecție gratuite călătorilor care nu dețineau una.

După ce a fost realizată o campanie de informare pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au fost acordate măști de protecție în rândul călătorilor din autobuze și tramvaie, care nu dețineau una, oamenii legii au trecut la sancțiuni. Astfel, în cazul ieșenilor depistați fără mască de protecție în autobuzele și tramvaiele CTP Iași vor fi aplicate amenzi care ajung de regulă la 500 lei.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului T.I.M., întrucât a fost depistat în mijlocul de transport în comun fără a respecta obligația purtării măștii, ca măsură de protecție sanitară.”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Verificările se fac în autobuzele și tramvaiele de pe traseele: Dancu – Copou, Dacia – Copou, Tehnopolis – Copou

De asemenea, polițiștii locali au întreprins activități pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Acțiunile s-au desfășurat, în mod deosebit, în zona unităților de învățământ pentru afluirea/defluirea elevilor, în zonele de îmbarcare/debarcare în mijloacele de transport în comun pentru a se asigura în mod corespunzător transportul elevilor la unitățile de învățământ, conform graficului întocmit special pentru această situație.

Polițiștii locali, alături de Compania de Transport Public Iași, asigură transportul elevilor către unitățile școlare. Reamintim cetățenilor din municipiul Iași faptul că Poliția Locală Iași asigură călătoria în siguranță a elevilor și studenților pe traseele: Dancu – Copou, Dacia – Copou, Tehnopolis – Copou.”, au mai precizat oficialii Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali fac verificări și în piețele agroalimentare din Iași

De precizat și faptul că polițiștii locali, alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași, acționează în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-CoV-2, astfel au sprijinit lucrători din cadrul C.T.P. Iași pentru efectuarea campaniei de verificare a călătorilor cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție, au colaborat cu lucrătorii din cadrul Eco-Piața, precum și cu cei din zonele de agrement.

CTP Iași a introdus zece curse special destinate elevilor și preșcolarilor din municipiul Iași. Pentru a se asigura că în aceste mijloace de transport urcă doar categoria de călători pentru care au fost destinate autobuzele și tramvaiele respective, polițiștii locali circulă, în fiecare dimineață, în autobuzele și tramvaiele destinate elevilor și studenților.

Recomandări

Amenzi mari pentru ieșeni!

În municipiul Iași, autoritățile au intensificat acțiunile de sancționare a șoferilor care parchează neregulamentar autoturismele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *