duminică , 5 iulie 2020 9:13 am
Iasi booked.net
-1°C

Se reiau procesele la Curtea de Apel Iași

Magistrații și-au suspendat protestul și reiau procesele la Curtea de Apel Iași.

Iată ce au transmis aceștia prin intermediul unui comunicat de presă – Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Iaşi convocată de președintele Curții de Apel Iași la data de 13.02.2020 a stabilit suspendarea protestului dispus prin Hotărârea adunării generale a judecătorilor Curții de Apel Iași nr. 1/21.01.2020, până la data pronunțării Curții Constituționale a României cu privire la constituționalitatea propunerii legislative adoptate de Camera Deputaților, referitoare la abrogarea dispozițiilor legale care consacră pensia de serviciu a judecătorilor.

Aducem astfel la cunoștința publicului faptul că la nivelul instanței proprii, Curtea de Apel Iași, din data de 14.02.2020 se reia judecarea tuturor tipurilor de cauze.

Precizăm faptul că magistrații au protestat nemulțumiți de faptul că parlamentarii intenționează să elimine pensiile speciale. Magistrații susțin că măsura eliminării pensiilor speciale neconstituțională și incorectă.

loading...

Recomandări

Ce au decis magistrații în cazul celor trei arabi acuzaţi în Dosarul „Spirtul ucigaș“ care au încercat să scape de închisoare

Judecătorii ieșeni au decis să respingă ca nefondate, cererile inculpaţilor contestatori, de înlocuire a măsurii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *