marți , 9 martie 2021 1:08 pm
Iasi booked.net
-1°C

Se reface calea ferată pe ruta Iași-Ploiești!

Promisiune de la Ministerul Transporturilor: trenurile vor circula cu viteze de până la 160 de kilometri pe oră.

Ministerul Transporturilor a demarat o serie de studii de fezabilitate ce vizează tronsonul de cale ferată pe ruta Ploiești-Iași. Reabilitarea infrastructurii de cale ferată a fost împărțită pe mai multe sectoare. Documentația va fi gata în cursul anului viitor, pentru ca apoi să se treacă inclusiv la exproprierea unor terenuri pentru dezvoltarea investiției. Lucrările actuale au o valoare de câteva milioane de lei.

Calea ferată pe ruta Ploiești-Iași va fi reabilitată integral în perioada următoare. Conform documentației emise de Ministerul Transporturilor, pe acest sector garniturile de tren pot circula cu viteze de până la 160 de kilometri pe oră. În prezent, traseul se face în câteva ore, viteza trenurilor fiind mult mai redusă din cauza stării precare a căii ferate din zona județului Iași.

Autoritățile au demarat un proiect de reabilitare a tronsonului respectiv, acesta fiind în prezent la stadiul de studiu de fezabilitate. „Liniile de cafe ferată Ploiești Triaj – Focșani – Roman – lași – Frontiera și Pașcani – Dărmănești – Vicșani – Frontieră fac parte din rețeaua TEN-T Core și sunt situate pe ruta Coridorului IX Pan – European. Realizarea reabilitării acestor tronsoane de cale ferată are drept scop preluarea traficului internațional european de pe cele două coridoare centrale aflate pe teritoriul României și crearea legăturii Coridorului Rhin – Dunăre (fostul Coridor IV cu țările din Sud-Estul Europei (Bulgaria, Grecia, Turcia) și cu țările din Nord-Estul Europei, RepubIica Moldova, Ucraina, Rusia”, se arată într-o adresă a lui Lucian Bode, ministrul Transporturilor. Sursă : bzi.ro

Recomandări

TUIASI, singura universitate din Iași inclusă în clasamentul internațional „QS World University Rankings by Subject”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) este singura instituție de învățământ superior din Iași …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *