duminică , 16 mai 2021 9:49 pm
Iasi booked.net
-1°C

Reabilitarea Teatrului Național din Iași

În anul ce a ajuns aproape de final, Ateneul Național din Iași a reușit să contureze o serie de propuneri pentru reabilitarea clădirilor pe care le deține în administrare, dar și finalizarea, la stadiul de proiect, a altora.

De la elaborarea și depunerea documentației pentru obținerea avizului de securitate la incendiu pentru Sala Unirii, la proiectul de restaurare și revitalizare a Casei Bogonos/Buicliu, faza D.A.L.I. (documentația de avizare a lucrărilor de intervenție), proiect avizat favorabil de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Iași, eforturile pe care echipa Ateneului Național din Iași le întreprinde în direcția conservării, protejării și promovării patrimoniului cultural local continuă, prin toate demersurile administrative și financiare care se impun.

Tot în acest an, Ateneul ieșean a adus și câteva propuneri pentru reabilitarea fațadei fostului Cinematograf Victoria, dar și pentru Cinematograful Tineretului, idei aflate, încă, în analiză și în dezbatere.

Ne dorim ca prin toate acțiunile pe care le întreprindem și prin deciziile pe care le luăm să redăm frumusețea clădirilor pierdute în negura timpului. Deși apreciem noul, privim cu admirație spre arhitectura clădirilor care guvernau vechea Uliță Sârbească, parte a fostei Ulițe Mari a Iașului. Analizăm mai multe variante, ne consultăm cu specialiștii și factorii decidenți de pe plan local și credem că, în cele din urmă, vom găsi cea mai bună soluție pentru imaginea orașului nostru, atât prin intervențiile asupra acestui imobil, cât și în cazul celorlalte, pe care le avem în administrare”, a declarat Andrei Apreotesei, Managerul Ateneului Național din Iași, potrivit unui comunicat de presă trimis redacției.

Demersurile întreprinse în acest an vor continua și în anul următor, din dorința de a reda ieșenilor aceste clădiri istorice ale orașului.

Recomandări

Sala Polivalentă „Regia Maria”, în atenția autorităților centrale

Primăria Municipiului Iași a mai făcut un pas pentru realizarea proiectului Sălii Polivalente „Regina Maria”. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *