marți , 26 octombrie 2021 2:58 pm
Iasi booked.net
-1°C

Polițiștii din Iași au verificat mii de persoane și au împărțit sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor luate în lupta cu COVID-19

În fiecare zi, oamenii legii verifică modul în care sunt respectate măsurile impuse de COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 200 de polițiști și polițiști locali și au fost verificate 93 de societăți comerciale și 76 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 2.478 de persoane.

Măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19 nu sunt respectate. Polițiștii, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 200 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 93 de societăți comerciale și 76 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 2.478 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 80 de amenzi, dintre care 72 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (nepurtarea măștii de protecție). Un tânăr de 23 de ani din municipiul Pașcani a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla în loc public, pe raza municipiului Pașcani. Administratorul unui bar din comuna Dagâța a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece în seara de 26 decembrie a desfășurat activități cu publicul, servind mai mulți clienți cu băuturi alcoolice.

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași, potrivit bzi.ro.

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași terasele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Recomandări

S-a împotmolit cu mașina în pădure și a sunat la 112

În această seară, un cetăţean a apelat numărul unic de urgenţă şi a solicitat ajutorul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *