marți , 18 mai 2021 5:22 am
Iasi booked.net
-1°C

Fugarul Paul al României este în Italia!

Prințul Paul al României este în Italia, după ce ințial s-a anunțat că acesta s-ar afla în Portugalia. El a fost pus pe lista persoanelor urmărite de Poliția Română, în data de 18 decembrie, după ce, cu o zi în urmă, nu a fost găsit acasă pentru aplicarea mandatului de arestare.

Acesta a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Paul-Philippe a fost dat în urmărire internațională, pe motiv că nu a putut fi pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea pentru trafic de influență, luare și dare de mită. Astfel, pe pagina persoanelor urmărite de Poliția Română, au fost publicate fotografia și detaliile despre acesta.

„La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franta, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (…), condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, se arată pe site-ul Poliţiei Române.

Paul Philippe a fost condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare în dosarul Ferma Băneasa, conform sentinţei pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În același dosar a mai fost condamnat și Remus Truică, dar și alte persoane, membre ale grupului infracțional. Joi seara, 17 decembrie, polițiștii l-au ridicat de acasă pe omul de afaceri, condamnat la şapte ani de închisoare.

În dosarul retrocedării fermei Băneasa, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat joi verdictul.

Dosarul îi cuprinde și pe oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz, care au fost condamnați la câte cinci ani închisoare cu executare.

Nici jurnalistul Dan Andronic nu a scăpat și a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat. Totodată, el este obligat să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

Mai mult, Apostol Muşat, fost primar al comunei Snagov și Nicolae Jecu, fost prefect al judeţului Ilfov, au fost condamnați la 4 ani de închisoare cu executare.

Alte persoane condamnate și pedepsele lor: Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela – 5 ani, Robert Roşu (avocat) – 5 ani, Niculae Dima – 4 ani, Caterina Popa – 4 ani, Gheorghe Olteanu – 4 ani, Valentin Delcea – 4 ani. Toate aceste pedepse sunt cu executare.

De asemenea, cu suspendre au fost condamnați Dragomira Gheorghiţă, Corina Dicu, Ioan Stoian, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu, potrivit bzi.ro.

Instanţa supremă a admis acţiunea civilă formulată de Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov şi a dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul reintegrării terenului în suprafaţă de 170.924 mp în proprietatea publică a statului, urmând ca partea civilă, în calitate de reprezentant al statului român, să întreprindă toate demersurile necesare în acest sens.

Recomandări

Polițiștii de Frontieră de la Sculeni au depistat o mașină închiriată din Italia

Ieri, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *