joi , 2 iulie 2020 3:06 pm
Iasi booked.net
-1°C

Rata de vindecare a bonavilor de COVID-19 a fost de aproape 70 % la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, dublu faţă de media pe ţară

De la începutul pandemiei de COVID-19, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ Iași a avut cel mai mare număr de pacienţi din ţară.

La Iași au fost 901 pacienți, pe 194 de paturi, în timp ce la Institutul „Matei Balş“ a avut 836 de bolnavi pe 700 de paturi.

Managerul spitalului ieșean, Carmen Dorobăţ, a declarat că, în ciuda numărului mic de paturi, rata de vindecare a fost de aproape 70 %, dublu faţă de media pe ţară.

Au fost momente în care, la schimbul turelor, erau doar cinci paturi libere. Miercuri, de exemplu, mai erau doar două locuri la Terapie Intensivă.“, a spus Carmen Dorobăț.

Managerul spitalului ieșeana a adăugat că stimulentele de risc, acordate personalului din linia întâi în lupta cu coronavirus, vor fi acordate doar celor care merită.

Banii vin din bugetul spitalului, respectiv din veniturile unităţii medicale. Vă asigur că nu va primi nimeni bani, nemeritat.“, a precizat Carmen Dorobăț.

loading...

Recomandări

Directorul OMS crede că poate peste un an să avem un vaccin împotriva COVID-19

Nu este sigur că oamenii de ştiinţă vor putea să creeze un vaccin eficient împotriva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *