joi , 2 decembrie 2021 10:02 am
Iasi booked.net
-1°C

A fost publicată oferta educațională pentru clasele a IX-a de la liceele şi colegiile ieșene

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a publicat oferta educaţională pentru clasa a IX-a de la liceele şi colegiile din judeţul Iași.

Cele mai căutate licee din Iaşi şi-au păstrat numărul de clase, dar şi numărul de locuri de la fiecare specializare în parte, chiar dacă se vorbea de o reducere a numprulu ide elevi într-o clasă.

La Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“ din Iaşi vor fi organizate cinci clase pentru clasa a IX-a, 84 de locuri (trei clase) la specializarea Mate-info, 28 de locuri (o clasă) la Ştiinţe ale naturii şi 28 de locuri (o clasă) la Filologie – intensiv engleză. În cazul celor trei specializări sunt disponibile, la Mate-info, două locuri pentru rromi, şi câte un loc la Filologie şi Ştiinţe ale naturii.

La Colegiul Naţional vor fi 84 de locuri la Mate-info, 28 de locuri la Ştiinţe ale naturii, specializare care este însă intensiv engleză la acest colegiu, şi 28 de locuri la specializarea Filologie – intensiv engleză. Numărul de locuri destinate rromilor este acelaşi ca la Negruzzi.

La Colegiul „Mihai Eminescu“ vor fi organizate şase clase cu şapte specializări. În afară de specializările Mate-info bilingv engleză şi Mate-info bilingv franceză, unde sunt disponibile câte 14 locuri, fără locuri pentru rromi, la Colegiul „Eminescu“ sunt disponibile pentru admitere câte 28 de locuri la specializările Mate-info intensiv germană, Ştiinţe ale naturii, Filologie bilingv engleză, Filologie bilingv franceză şi Filologie. La aceste clase sunt oferite şi câte un loc pentru rromi.

La Colegiul „Emil Racoviţă“ sunt disponibile cinci clase, câte 28 de locuri pentru specializările Mate-info intensiv engleză, Mate info, Ştiinţe ale naturii, Ştiinţe ale naturii intensiv engleză şi Filologie intensiv engleză. Pentru fiecare clasă este oferit şi câte un loc pentru rromi.

La Liceul de Informatică „Grigore Moisil“, ca şi în anii trecuţi, vor fi organizate şase clase, adică vor fi disponibile 168 de locuri la specializarea Mate-info intensiv informatică, fiind oferite şi două locuri pentru rromi.

La Colegiul „Garabet Ibrăileanu“ vor fi organizate cinci clase de a XI-a, fiind disponibile câte 28 de locuri la specializările Mate-info intensiv informatică, Filologie intensiv engleză şi Ştiinţe sociale intensiv engleză, fiind disponibile şi câte un loc pentru rromi la fiecare specializare, iar pentru specializarea Ştiinţe ale naturii vor fi organizate două clase cu 56 de elevi, plus două locuri pentru rromi.

La Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir“ vor fi organizate şase clase pentru bobocii de liceu, câte 28 de locuri la Mate-info intensiv informatică şi Filologie şi câte 56 de locuri la Ştiinţe ale naturii şi Ştiinţe sociale. Pentru Mate-Info este oferit un loc pentru rromi, iar la celelalte specializări câte două locuri pentru aceşti etnici.

Recomandări

Primele TESTE de salivă vor ajunge în școlile din judetul IAȘI începând cu 6 decembrie

Testarea elevilor de la scolile din judetul Iasi va începe cel mai probabil în săptămâna …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *