joi , 9 iulie 2020 5:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Circulație modificată, pe strada Pădurii

Începerea lucrărilor în cadrul proiectului de reabilitare a infrastructurii de tramvai pe strada Pădurii (între Cinci Drumuri și intersecția cu str. Nicoriță) aduce schimbări și în circulația mijloacelor de transport public.

Astfel, de duminică, 31 mai, vor circula tramvaie pe traseele 1b (Copou – Târgu-Cucu – Podu Roș – Baza 3) și 3b (Dancu – Tătărași-Nord), iar din Tătărași Nord vor circula autobuze către Târgu-Cucu – Piața Unirii – Gară. De asemenea, traseul 13 va fi suspendat.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași” are o valoare totală de 114.359.729,95 lei (aproape 24 milioane de euro) și presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: bulevardul Țuțora (Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii), Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, precum și achiziționarea a cinci tramvaie.

În cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iaşi” vor fi modernizaţi 5.720 de metri liniari de cale simplă de rulare, de-a lungul cărora vor fi amenajate 7 staţii de tramvai şi o staţie intermodală cu o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. Conform planului, vor fi refăcute trotuarele pe o suprafaţă de 5.184 metri pătraţi, spaţiile verzi pe o arie de 6.079 metri pătraţi, urmând a fi realizată şi reabilitarea carosabilului pe o distanţă de 325 de metri, dar şi construirea de piste pentru biciclişti pe o lungime de 914 metri, pe bulevardul Țuțora.

loading...

Recomandări

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Infrastructurii de Tramvai Iași – Dancu

Anunțul a fost făcut de către primarul Mihai Chirica, pe Facebook. Iată ce a precizat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *