marți , 19 ianuarie 2021 1:44 pm
Iasi booked.net
-1°C

Pub-urile și restaurantele din Marea Britanie s-au redeschis

Marea Britanie a anulat restricțiile pentru restaurantele și pub-urile din orașe, după trei luni de suspendare a activității, în contextul pandemiei de COVID-19.

Mai mult, noul pachet de relaxare a restricțiilor a permis și redeschiderea saloanelor, cinematografelor și parcurilor tematice, însă cu respectarea strictă a regulilor sanitare și de distanțare. Teatrele și sălile de concert, care au în vedere organizarea spectacolelor live, vor mai trebui să aștepte, potrivit b1.ro.

Cu toate acestea, experții în Sănătate Publică nu sunt de accord cu această relaxare, avertizând că implică riscuri prea mari și îndemnând populația la precauție, pentru a evita al doilea val al pandemiei.

„Ne uităm la aproximativ 20.000 de noi infecții pe săptămână și în jur de 1.000 de decese pe săptămână, iar ratele nu scad foarte repede”, a menționat Prof. Robert West, epidemiolog de la University College London.

În pofida ridicării restricțiilor, 30% din barurile, pub-urile și restaurantele din Anglia au rămas închise, din cauza temerilor pentru siguranță în contextul actual.

Restricțiile rămân încă valabile în Scoția și Țară Galilor, în timp ce Irlanda de Nord și-a deschis pub-urile începând de vineri.

Recomandări

Anunț de ultimă oră pentru elevi și părinți

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu un anunț important pentru părinți și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *