Psihologia din SPATELE sloturilor

Date:

Sloturile nu au fost de la început cele mai profitabile jocuri din cazino. Dacă privim mult în trecut cu câteva zeci de ani, vedem cum sloturile nici măcar nu aveau premii în bani. Cei care se jucau la primele mașinării de slot și reușeau să câștige, erau premiați cu bomboane, gustări sau alte premii care nu aveau nicio legătură cu recompensele financiare din prezent.

Începuturile

La fel ca și jocul de ruletă online și sloturile au avut cândva un început. Așa cum spuneam și în introducere, primele variante de sloturi nu aveau aproape nimic în comun cu sloturile din prezent. Acestea au apărut pentru prima dată în anul 1800 și nu aveau niciun fel de sistem implementat care să te recompenseze pentru fiecare rotire câștigătoare. Sloturile aveau doar 5 tamburi, iar simbolurile erau doar cele ale cărților de joc. De obicei, jucătorii care câștigau erau premiați cu țigări, băuturi sau chiar femei.

Ceea ce trebuia să faci pentru a juca o rundă la acele sloturi, era să introduci o monedă, să tragi de levierul mașinăriei de slot pentru a roti tamburul, dar și să îl oprești la timp pentru a putea realiza o combinație câștigătoare. Evident că premiile se obțineau mult mai greu și nu ai fi putut niciodată să fii pe profit. Sloturile de la acea vreme erau strict un mod de a te distra. Timpul a tot trecut, iar sloturile au trecut în varianta video în anul 1976, prima companie care a făcut acest lucru fiind din Las Vegas.

Sloturile online

De la un slot video, la apariția internetului și la fuzionarea pentru a putea avea sloturi online nu a fost nevoie de foarte multe elemente. Astfel, în anii 90, am avut primul slot care a ajuns în mediul online. Acesta a fost și momentul în care toată industria de gambling și cazino s-a schimbat complet. Nu doar sloturile au fost cele care s-au mutat în mediul online. Am fost martori unui fenomen incredibil. Acum jucătorii se puteau juca în mediul online jocuri de ruletă, blackjack. Jocurile erau 100% la fel cu cele din cazinourile fizice.

Diferența era că totul devenise mult mai convenabil, mai accesibil și mai ușor de accesat. De aici a pornit o întreagă revoluție a industriei. Modul în care cazinourile online câștigau bani se schimbase la fel de repede cum jucătorii aveau să își schimbe modul de joc. Modul online ne-a oferit posibilitatea de a modifica mult mai ușor sloturile și de a schimba grafica, simbolurile, stilul de joc și multe altele. Așa au apărut rundele bonus, specialele și toate sistemele de recompensare.

Aspectele psihologice din spatele sloturilor

Psihologia din spatele jocurilor de slot este una foarte complexă și greu de înțeles. Pentru unii jucători, sloturile au devenit călăuze, foarte mulți dintre ei fiind chiar controlați din punct de vedere psihologic de adicțiile pe care le-au dezvoltat jucând la sloturi. Jocurile de noroc pot deveni foarte rapid adicții deoarece îți oferă speranțe și dopamină.

Cazinourile sunt concepute și construite cu un scop foarte clar: Să te convingă să petreci cât mai mult timp în cazino și să oferi cât mai multe șanse cazinoului să îți câștige banii. Ai observat că în interiorul cazinoului nu va pătrunde niciodată lumina naturală, iar pe pereți sau în orice alt loc fizic din aceste complexuri nu există ceasuri. Jucătorii nu trebuie să simtă trecerea timpului. Cazinoul te forțează să petreci cât mai mult timp înăuntru. Covoarele au design-uri atractive, totul pare de lux și îmbrăcat în culori strălucitoare. Absolut orice decor sau detaliu din interiorul unui cazino îți fură atenția și te convinge să petreci mai mult timp înăuntru.

Manipularea din spatele sloturilor

Un simplu experiment efectuat de un profesor de la Harvard ne arată cum sloturile sunt capabile să se joace cu mintea jucătorilor pentru a-i forța să continue să joace și astfel să ofere mai mulți bani cazinoului. Experimentul urmărea comportamentul unui porumbel care era amplasat într-o cutie unde putea trage de o manetă. Activarea manetei ar fi oferit porumbelului o gustare, dar acest lucru nu se întâmpla de fiecare dată. Șansa ca acel porumbel să primească gustarea erau aleatorii.ț

Așadar, deși au fost ocazii în care porumbelul nu a primit nimic după activarea manetei, acesta a continuat să tragă de ea deoarece a înțeles că există o șansă ca activarea manetei să îi acorde un premiu. Același principiu se aplică și în cazul oamenilor la sloturi. Jucătorul va roti tamburii în speranța că următoarea rotire va fi câștigătoare.

Concluzie

Sloturile sunt mașinării care se pricep strict la controlul psihologic al jucătorilor. Dacă îți dorești să te îmbogățești din sloturi, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să găsești alte jocuri care să îți aducă bani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Apel al salvamontiștilor: Nu mergeți pe MUNTE în pantofi sau SANDALE

După un sezon în care nu a trecut nicio...

SURSE: Guvernul taie fondurile serviciilor SECRETE la rectificarea bugetară

Guvernul condus de generalul (r) Nicolae Ciucă dorește să...

Președintele ANAF a prezentat topul „șmecherilor” care sfidează STATUL

Cea mai mare diferenţă dintre veniturile declarate de un...