luni , 18 octombrie 2021 11:16 am
Iasi booked.net
-1°C

Restrictii pentru STUDENȚII din campusul Tudor Vladimirescu care nu s-au IMUNIZAT

Conducerea Campusului studenţesc „Tudor Vladimirescu“ avertizează studenţii nevaccinaţi din campus că ar putea fi trimişi acasă dacă vor izbucni pe viitor focare în căminele care locuiesc. Totodată, conducerea campusului, împreună cu conducerea Universităţii Tehnice, a luat şi decizia limitării accesului în alte cămine a studenţilor nevaccinaţi din dorinţa de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Deciziile luate vin din dorinţa de a încuraja vaccinarea în rândul studenţilor, în acest moment fiind vaccinaţi doar aproximativ 50% din totalul studenţilor cazaţi.

Numărul de studenţi vaccinaţi este însă relativ mic având în vedere faptul că Universitatea Tehnica ieşeană oferă o lună de cazare gratuită pentru toţi cei care au realizat schema completă de vaccinare. În plus, studenţii nu trebuie nici măcar să părăsească campusul pentru a se putea vaccina, TUIASI amenajând un centru de vaccinare chiar în campus.

„Vaccinarea cât mai multor persoane este foarte importantă pentru a putea să ne desfăşurăm activitatea în siguranţă. Vă atragem atenţia că, în cazul în care într-un cămin va exista un număr ridicat de persoane care se vor infecta cu COVID-19, universitatea are posibilitatea să dispună evacuarea persoanelor nevaccinate din căminul respectiv, pentru a evita riscul răspândirii infecţiei. Pentru a evita astfel de situaţii, întărim sfatul şi recomandarea ca toţi studenţii cazaţi în Campusul «Tudor Vladimirescu» să se imunizeze în cel mai scurt timp“, se arată într-un anunţ publicat de Direcţia Servicii Studenţeşti.

În privinţa avantajelor oferite de conducerea campusului pentru studenţii vaccinaţi se va număra şi faptul că îşi vor putea vizita colegii în alte cămine.

„Un alt avantaj pentru studenţii care au efectuat schema completă de vaccinare este că aceştia pot să-şi viziteze colegii din alte cămine, întrucât vizitele în cămine sunt permise, în intervalul orar 7-23, doar pentru persoanele care fac dovada vaccinării“, se arată în anunţ, mesajul transmis studenţilor enumerând şi avantajele de a putea avea acces în sălile de cinema, restaurante sau baruri sau de a ieşi din cămin după ora 20.00, activităţi permise doar celor cu certificat verde.

Recomandări

Politehnica Ieșeană deschide MÂINE anul universitar cu o CEREMONIE în aer LIBER

Pentru al doilea an la rând, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași începe noul an …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *