O nouă tulpină a coronavirusului, „dublu-mutantă”, a fost descoperită în India

Date:

Autorităţile din India au anunţat că au descoperit o nouă tulpină de coronavirus la ultimele probe prelevate.

Specialiştii încă nu ştiu dacă noua tulpină de coronavirus, descoperită în India, este mai contagioasă sau mai periculoasă.

Este vorba despre o tulpină a coronavirusului care prezintă, practic, două mutaţii la o singură probă, ceea ce a oferit specialiştilor posibilitatea de a numi noua variantă de coronavirus drept o variantă „dublu-mutantă„.

Conform BBC, deocamdată nu se ştie dacă noua tulpină de coronavirus este mai contagioasă sau mai periculoasă, urmând să fie efectuate teste în acest sens. Totuşi, specialiştii susţin că noua tulpină descoperită nu are legătură cu creştere de infectări din India, care a raportat, miercuri, 47.262 de infectări noi cu noul coronavirus şi 252 de decese provocate de teribilul virus.

Dintre noile infectări cu noul coronavirus, au fost 736 de infectări cu tulpina britanică, 34 de infectări cu tulpina sud-africană şi o infectare cu tulpina braziliană. Specialiştii indieni susţin că, indiferent de cât de apocaliptic sună „tulpină de coronavirus dublu-mutantă„, măsurile de combatere rămân aceleaşi, respectiv testare în masă, descoperire tuturor contacţilor direcţi, izolarea celor infectaţi, purtarea măştilor de protecţie şi menţinerea distanţării sociale, măsuri care pot elimina din presiunea pusă pe sistemul sanitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Apel al salvamontiștilor: Nu mergeți pe MUNTE în pantofi sau SANDALE

După un sezon în care nu a trecut nicio...

SURSE: Guvernul taie fondurile serviciilor SECRETE la rectificarea bugetară

Guvernul condus de generalul (r) Nicolae Ciucă dorește să...

Președintele ANAF a prezentat topul „șmecherilor” care sfidează STATUL

Cea mai mare diferenţă dintre veniturile declarate de un...