marți , 21 septembrie 2021 5:53 am
Iasi booked.net
-1°C
In this handout photo take and released by Public Relation Department Governement of Andhra Pradesh on December 6, 2020 Andrha Pradesh Health minister Alla Nani (2R) visits patients receiving medical care for a mystery illness at a goverment hospital in Eluru. Traces of heavy metals such as lead and nickel have been found in samples taken from 550 people stricken by a mystery illness in a southern Indian town where some victims have collapsed in the street, officials said. The government has rushed medical experts to Eluru in Andhra Pradesh state to investigate the illness, which first appeared on December 5th.,Image: 574676595, License: Rights-managed, Restrictions: -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /Public Relation Department Governement of Andhra Pradesh " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS, Model Release: no

O nouă tulpină a coronavirusului, „dublu-mutantă”, a fost descoperită în India

Autorităţile din India au anunţat că au descoperit o nouă tulpină de coronavirus la ultimele probe prelevate.

Specialiştii încă nu ştiu dacă noua tulpină de coronavirus, descoperită în India, este mai contagioasă sau mai periculoasă.

Este vorba despre o tulpină a coronavirusului care prezintă, practic, două mutaţii la o singură probă, ceea ce a oferit specialiştilor posibilitatea de a numi noua variantă de coronavirus drept o variantă „dublu-mutantă„.

Conform BBC, deocamdată nu se ştie dacă noua tulpină de coronavirus este mai contagioasă sau mai periculoasă, urmând să fie efectuate teste în acest sens. Totuşi, specialiştii susţin că noua tulpină descoperită nu are legătură cu creştere de infectări din India, care a raportat, miercuri, 47.262 de infectări noi cu noul coronavirus şi 252 de decese provocate de teribilul virus.

Dintre noile infectări cu noul coronavirus, au fost 736 de infectări cu tulpina britanică, 34 de infectări cu tulpina sud-africană şi o infectare cu tulpina braziliană. Specialiştii indieni susţin că, indiferent de cât de apocaliptic sună „tulpină de coronavirus dublu-mutantă„, măsurile de combatere rămân aceleaşi, respectiv testare în masă, descoperire tuturor contacţilor direcţi, izolarea celor infectaţi, purtarea măştilor de protecţie şi menţinerea distanţării sociale, măsuri care pot elimina din presiunea pusă pe sistemul sanitar.

Recomandări

O femeie infectată cu coronavirus s-a ales cu dosar penal

O femeie de 34 de ani din Jimbolia, jud. Timiș, care se află în izolare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *