Autorizaţia de funcţionarea a operatorilor economici va fi retrasă dacă nu se respectă măsurile anti-Covid-19, la Iaşi

Date:

Mihai Chirica a precizat faptul că va retrage sub semnătură proprie autorizaţia de funcţionare a operatorilor economici dacă nu se respectă măsurile impuse pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. De asemenea, activitatea supermarket-urilor şi a mall-urilor va fi supravegheată intens, potrivit bzi.ro

Patronii care nu respecta măsurile impuse, purtarea măştii de protecţie, distanţarea socială între persoane, folosirea substanţelor dezinfectante, igenizarea tuturor spaţiilor comune vor primi sancţiuni şi li se vor retrage autorizaţia de funcţionare a spaţiilor.

Apelul Covid-19. A fost o discuţie cu premierul României, ieri, asupra modalităţii în care se implica primarii municipiilor din România. Acolo unde aglomeraţii urbane sunt urmărite şi de creşterea alarmantă a numărului de infectări. Iaşul a trecut în scenariul roşu, după cum bine ştim.

S-a cerut într-un mod clar întărirea capacităţii poliţiei locale de a descuraja pe cei care nu poartă mască în spaţiul public, chiar şi prin aplicarea sancţiunilor. De asemenea, supravegherea în supermarketuri şi mall-uri care va deveni o condiţie obligatorie pentru funcţionarea acestora, mergând până la retragerea autorizaţiei de funcţionare şi să nu vă fie oarecum surprinzător modul în care o voi face acolo unde nu se vor respecta normele de distanţare socială, toate măsurile pe care le-am impus anterior, purtarea măştii, folosirea substanţelor dezinfectante, dezinfectarea coşurilor şi cărucioarelor de cumpărături, spaţiilor dintre casele de marcat. Voi face clar retragerea autorizaţiei de funcţionare şi o fac sub semnătură personală şi nu glumesc.”, a transmis primarul Mihai Chirica.

În altă ordine de idei, edilul municipiului Iași a precizat că mâine va fi convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a se discuta măsurile impuse în contextul actual. De asemenea, Mihai Chirica a precizat că toți credincioșii ce sărbătoresc Paștele se pot duce la biserică pentru a participa la Sluja de Înviere, însă respectând normele de siguranță.

Mâine voi convoca CLSU Iaşi pentru a discuta aceste măsuri. Este interzisă deplasarea într-un grup mai mare de 6 persoane. Trebuie să ne pregătim şi pentru sărbătorile pascale. Fără a mai transforma sărbătorile într-un circ. Într-un mod decent, controlat, toţi care vor să meargă la biserică să o facă, fără să favorizăm infectarea credincioşilor”, a conchis edilul municipiului Iași, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Biserica Vovidenia din IAȘI a fost RESFINȚITĂ

Duminică, 25 septembire 2022, Biserica Vovidenia din Iași a...

Compania GUVERNULUI ar lua în calcul SISTAREA activității TAROM

Criza de la BlueAir a perturbat serios traficul aerian...

O femeie din Piatra Neamț și-a dat FOC la apartament și a FUGIT! A fost internată la Psihiatrie

O femeie bolnavă psihic şi-a incendiat, duminică, apartamentul situat...