marți , 21 septembrie 2021 10:53 pm
Iasi booked.net
-1°C

O firmă germană va investi în construirea unui parc eolian în județul Iași

Consiliul Județean Iași a emis un document urbanistic care atestă intenția grupului german VSB de a investi în construirea unui parc eolian pe raza comunei Erbiceni. 

Grupul desfășoară proiecte în țări precum Franța, Cehia, Polonia, România si Italia. La Erbiceni, proiectul este coordonat prin subsidiara Aquilo SRL, firmă care are ca obiect producția de energie electrică.

„Plan Urbanistic Zonal – construire parc eolian, drumuri de acces și rețele interne”, este obiectul certificatului de urbanism 153/2021 eliberat de Consiliul Județean în beneficiul comunei Erbiceni. Datorită modului de poziționare a teritoriului comunal în raport cu formele principale din comună, există cereri din partea unor investitori autohtoni și străini în legătură cu posibilitatea de a amplasa centrale electrice eoliene.

Construirea unui parc eolian oferă unele avantaje administrațiilor publice locale în sensul că pe durata de viață a instalațiilor pot primi o parte din profit, se creează locuri de muncă în zonă, favorizează creșterea ocupațională și atragerea de resurse financiare comunitare nerambursabile.

Grupul VSB este unul din principalii dezvoltatori de proiecte de energie eoliană din Germania și din străinătate. În calitate de furnizor de servicii complete, dezvoltăm proiecte de energie eoliană ce protejează mediul înconjurător, ce unesc, în mod eficient, producția de energie cu designul peisagistic responsabil. Experiența noastră de lungă durată ne permite să recurgem la o rețea cuprinzătoare de parteneri de afaceri.

Recomandări

Institutul Inimii intră în faza Studiului de fezabilitate

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a semnat astăzi contractul de achiziție publică de servicii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *