marți , 21 septembrie 2021 11:52 pm
Iasi booked.net
-1°C

Autobuze noi în Iași

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației derulează un proiect cu fonduri europene legat de cumpărarea centralizată de mijloace de transport public – tramvaie, troleibuze și autobuze electrice.

Proiectul se desfășoară în cooperare cu 26 de unități administrativ-teritoriale, printre care și municipiul Iași. Autoritatea locală va beneficia atât de tramvaie noi, cât și de autobuze electrice.

Un prim set de autobuze noi pe străzile din Iași ar urma să vină din Polonia. Recent, municipalitatea ieșeană a semnat contractul cu firma Solaris Bus Coach, valoarea investiției fiind de 12,6 milioane de euro. Este vorba de 20 de autobuze electrice în lungime de 12 metri. În afara municipiului Iași, astfel de autobuze vor ajunge și la Brașov, Sibiu, Slatina și Suceava. În municipiul Iași, autobuzele vor circula pe liniile 28 și 36. Pe lângă autobuze, Solaris va livra și 6 stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă. Conform cerințelor din documentația de atribuire, primul autobuz urmează a fi livrat în maximum 18 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Se are în vedere și cumpărarea de mijloace de transport public, respectiv a unor autobuze electrice în lungime de 10 metri.

 

Recomandări

„PREGĂTIT PENTRU VIITOR”, proiect implementat de AJOFM

In data de 01.09.2021 a fost semnat contractul nr. 16749/01.09.2021 pentru proiectul „PREGĂTIT PENTRU VIITOR”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *