marți , 7 iulie 2020 2:48 pm
Iasi booked.net
-1°C

Noi focare de infecție cu coronavirus în Iași

Numărul cazurilor de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a ajuns la 28, în timp ce la spitalul din copii din oraş se înregistrează patru cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor medicale.

La Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au fost testate în total 200 de persoane, iar 28 dintre acestea au fost depistate pozitiv.

Este vorba despre 15 cadre medicale şi 13 pacienţi, informează newsmaker.ro.

Conducerea spitalului a decis închiderea secţiei de Neurochirurgie I pentru dezinfecţie şi refacerea circuitelor.

„În momentul de faţă analizăm toate datele primite, este mobilizată echipa de epidemiologie. Una dintre măsurile pe care le luăm este ca personalul medical să trateze fiecare pacient ca şi cum ar fi suspect, chiar rezultatul testului este negativ. Până luni vom testa toţi pacienţii şi întreg personalul”, a declarat, citat de news.ro, medicul Lucian Eva, managerul spitalului de Neurochirugie din Iaşi.

Persoanele care au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19 vor rămâne internate în Spitalul de Neurochirurgie pentru a fi tratate.

„Suntem pregătiţi să luăm toate măsurile necesare pentru a opri acest virus care a fost adus din exteriorul spitalului. Ancheta epidemiologică se desfăşoară sub conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi şi va stabili clar de unde a provenit sursa infecţiei”, a precizat medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Pe de altă parte, DSP Iaşi a anunţat sâmbătă că şi la Spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi au apărut patru cazuri de coronavirus în rândul cadrelor medicale, fiind declanşată o anchetă epidemiologică.

loading...

Recomandări

Pub-urile și restaurantele din Marea Britanie s-au redeschis

Marea Britanie a anulat restricțiile pentru restaurantele și pub-urile din orașe, după trei luni de suspendare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *