miercuri , 27 mai 2020 1:26 am
Iasi booked.net
-1°C

Anchetă DSP cu Poliția: Alte cinci cazuri de persoane confirmate cu coronavirus la Moțca

Situație tensionată la nivelul comunei Moțca. Datorită cazurilor de coronavirus confirmate în localitate epidemiologii Direcției de Sănătate Publică Iași au încercat în decursul zilei de ieri să preleveze teste mai multor persoane care au intrat în contact cu cei declarați pozitivi.

Activitatea celor de la DSP  a fost blocată de către membrii familiilor vizate, fapt ce a necesitat prezența forțelor de ordinepotrivit newspascani.com

„Direcția de Sănătate Publică Iaşi desfașoară în aceasta perioadă o anchetă epidemiologică  într-o localitate rurală din judeţul Iaşi, în urma confirmării cu noul coronavirus a unor persoane din această localitate. Ancheta are în vedere stabilirea tuturor contacţilor direcţi, izolarea la domiciliu a acestora şi testarea pentru noul coronavirus. Epidemiologii din cadrul DSP Iași au recoltat mai multe probe din colectivitate, iar rezultatele au confirmat prezenţa noului coronavirus la 5 persoane din această localitate. Având în vedere atitudinea ostilă a celor confirmați pozitiv cu COVID-19, a fost necesara intervenția forțelor de ordine. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, iar măsurile și concluziile finale vor fi anunțate după încheierea acestei”, se arată în comunicatul Grupului de Acțiune Strategică.

Multe din persoanele care urmau să fie testate au refuzat acest lucru. Unii s-au ascuns la vederea echipajelor. Rudele lor au făcut scandal.

Reamintim faptul că două persoane din comunitatea romilor din Moțca au decedat, una din cauze fiind infecția cu noul coronavirus.

loading...

Recomandări

Situaţia de la Iaşi devine critică: încă două spitale au anunţat cadre medicale infectate

O asistentă medicală de la Clinica de Oftalmologie de la Spitalul Universitar „Sf. Spiridon” din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *