joi , 2 iulie 2020 3:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Spitalul de Neurochirurgie Iași intră în regim de urgență

Spitalul de Neurochirurgie Iași intră în regim de urgență. Persoanele care au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19 vor rămâne internate în Spitalul de Neurochirurgie unde vor fi tratate.

„Începând de astăzi Spitalul de Neurochirurgie lucrează în regim de urgență. Avem o anchetă în desfășurare și încercăm să luăm toate măsurile necesare de depistare a virusului COVID-19 și de stopare a răspândirii acestuia.

Până în acest moment am testat 200 de persoane la nivelul spitalului, iar 28 din aceștia sunt pozitivi. Continuăm testarea și retestăm acolo unde este cazul.

Secția în care a fost depistat primul caz cu virusul COVID-19 este complet izolată, este dezinfectată și decontamiată.

În acest moment lucrăm pentru refacerea protocoalelor spitalului, dar și a circuitelor pentru a asigura în continuare activitatea medicală pe partea de urgențe neurologice și neurochirurgicale pentru a putea primi cazurile medicale majore.

Persoanele care au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19 vor rămâne internate în Spitalul de Neurochirurgie unde vor fi tratate. Să nu uităm că unitatea medicală a fost pregătită încă de acum două luni, de la izbucnirea pandemiei, pentru a face față unei astfel de situații.

Suntem pregătiți să luăm toate măsurile necesare pentru a opri acest virus care a fost adus din exteriorul spitalului.

Ancheta epidemiologică se desfășoară sub conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași și va stabili clar de unde a provenit sursa infecției.” – Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie, Lucian EVA, manager Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași.

loading...

Recomandări

Avertisment OMS: Realitatea dură e că este departe de a se fi încheiat

Pandemia de COVID-19 este „departe de a se fi încheiat” şi „chiar se accelerează”’, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *