duminică , 28 noiembrie 2021 1:58 pm
Iasi booked.net
-1°C

Metode naturale de a stimula creșterea părului

Îți iubești părul, îți place să îl mângâi, să îl piepteni și să îl coafezi. Știi că uneori chiar și cu cele mai stricte măsuri de îngrijire, părul poate suferi, firele își pot pierde din elasticitate, se deteriorează și încep să se rupă.

Alteori căderea părului rapidă și iremediabilă este consecința problemelor scalpului, a alimentației deficitare ori a unei rutine de îngrijire puțin prietenoase. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim câteva metode care stimulează creșterea părului.

Tunde vârfurile des

Pare greu de imaginat, dar stimularea creșterii firelor de păr începe cu vârfurile acestora! Specialiștii în hairstyling ne atrag atenția că firele de păr au un ciclu de dezvoltare complex, care se desfășoare în 3 etape: anagena, catagena şi telogena. Prima fază durează 3-5 ani, timp în care firele cresc, mai exact fiecare fir crește în medie cu 1.2 cm pe lună. Urmează Cartagena, etapa în care foliculii se micșorează, iar firele își încetinesc creșterea. Ultima, etapa telogena, în care firele de păr sunt eliberate de foliculi și cad. Tunderea frecventă a firelor de păr este secretul care stimulează creșterea rapidă a firelor de păr, da este o contradicție adevărată.

Introdu în rutină zilnic uleiuri vitaminizate pentru scalp și firele de păr

Uleiul de argan sau cel de avocado sunt recunoscute pentru efectele benefice pe care le au asupra scalpului și a firelor de păr. Masajul cu aceste produse nu doar că stimulează creșterea părului sănătos, dar conferă firelor elasticitate și luciu aparte. Utilizează uleiuri naturale obținute prin presare la rece, fără parabeni și fără alți aditivi. Sunt cele mai eficiente!

Scoate din rutina aparatele cu aer cald!

Este dificil, știm, dar firele de păr sunt puternic afectate de toate aceste dispozitive cu aer cald. Foenul, peria ondulatoare, peria cu aer cald, placă de întins firele de păr deteriorează stratul protector, iar acestea își pierd din luciul specific, se tocesc mai repede, de rup și cad prematur!

Mănâncă alimente bogate în proteină

Proteinele sunt compuși organici care susțin sănătatea țesuturilor periferice. Consumă cu orice ocazia carne, ciuperci, fasole, linte sau alte alimente cu conținut ridicat de proteine. Vei resimți imediat efectul acestora: părul va crește mai repede, rădăcinile vor fi mai puternice, iar firele pierdute după baie și în timpul pieptănatului mai puține.

Sursa de imagine:
puhhha / Shutterstock.com

Recomandări

Concert caritabil la Catedrala Romano-Catolică din Iași

Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu este constituit dintr-o rețea formată din mai multe centre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *