vineri , 16 aprilie 2021 2:02 am
Iasi booked.net
-1°C

Care sunt secretele unui hol bine organizat

Nu multe persoane acordă atenție decorării holului și acestea greșesc, avertizează specialiștii.

Holul nu este doar încăperea de tranzit, este zona de organizare și confort. În funcție de amenajarea holului, reușești să te organizezi, să ajungi la timp unde ți-ai propus sau să pleci și să ai toate obiectele care îți trebuie. Iată câteva trucuri care să te ajute să amenajezi un hol perfect echilibrat.

Amenajează încăperea în funcție de formă și dimensiune

Un hol generos poate fi valorificat în diferite moduri, adevărata provocare vine însă în cazul holurilor mici. Dacă în cazul intrărilor mari poți integra dressing-uri cu umerașe, cuiere, pantofare și suporturi pentru umbrele, în cazul holurilor mici trebuie să acorzi maximum de atenție fiecărui detaliu pentru a valorifica corect tot spațiul. Holurile mari pot fi completate cu canapele și banchete, care facilitează procesul de încălțare, cele mici cu taburete compacte.

Când spațiul este generos, poți integra comode și alte corpuri de mobilier care îți permit să depozitezi în siguranță obiectele mărunte pe care obișnuiești să le ai la îndemână. Cheile, șervețele umede, ochelarii de soare sunt câteva dintre obiectele pe care vrei să le plasezi în siguranță când intri în locuință.

Alege cu atenție materialele, texturile și culorile

Dacă ți-ai făcut o idee legat de corpurile de mobilier pe care dorești să le integrezi în hol, trebuie să analizezi în detaliu și aspectele legate de materiale, culori și texturi. Când alegi cuiere cu aspect minimalist alegi în primul rând versatilitate. Piesele realizate din lemn sunt calde, și imprimă ambientului un aer relaxat, cozy de cămin. Dacă îți dorești un vibe tineresc sau dacă dorești să realizezi un decor industrial, cu siguranță, trebuie să selectezi cuiere și comode înalte cu accente metalice puternice.

Indiferent de stil este important să selectezi materiale de bună calitate. Corpurile de mobilier din această zonă pot fi supuse accidentelor neprevăzute.

Când vorbim despre culoare, este clar, nuanțele neutre dau un aer cald, plăcut. Culorile intense sunt dinamice iar cele pastel asigură un aer prețios încăperii. Asocierile de materiale și combinațiile cromatice sunt cheia unor decoruri intrigante.

Sursa de imagine:
New Africa / Shutterstock.com

Recomandări

A fost aprobat noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2019-2020

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *