joi , 2 decembrie 2021 8:53 am
Iasi booked.net
-1°C

Linie de gardă continuă ORL, la Spitalul de Copii din Iași

Linia de gardă în specialitatea ORL de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” a fost transformată din gardă la domiciliu în gardă continuă, aşa cum a fost şi până în luna aprilie a acestui an.

Garda a fost reînfiinţată din această lună, iar hotărârea a fost aprobată în şedinţa Consiliului Judeţean din luna iunie.

„Linia de gardă continuă ORL pediatrică este singura cu acest profil din Moldova, aici fiind rezolvate urgenţele pediatrice direcţionate din toate judeţele regiunii. Conducerea spitalului a solicitat reînfiinţarea liniei de gardă continuă şi ca urmare a faptului că alte clinici universitare din Iaşi nu au condiţii operatorii, de anestezie şi terapie intensivă pentru copii şi nu pot prelua într-o situaţie de urgenţă cazurile care s-ar adresa în afara programului de la Spitalul «Sf. Maria»„, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean, în subordinea căruia se află spitalul.

Din luna aprilie a acestui an garda în specialitatea ORL era asigurată cu chemare de la domiciliu, atunci reprezentanţii spitalului spunând că decizia a fost luată după o analiză a cazurilor rezolvate în ultimii ani, de unde a rezultat o incidenţă foarte scăzută, nefiind justificată din punct de vedere medical şi financiar garda continuă.

Recomandări

O fetiță de 3 ani a ajuns la Urgențe, după ce a fost victima unui accident rutier

O fetiță de 3 ani, din județul Iași, a fost dusă de urgență la spital, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *