joi , 2 decembrie 2021 9:28 am
Iasi booked.net
-1°C

Un urs a vizitat gospodăriile din Neamț

Mai multe gospodării din satul Neagra, comuna Tașca au fost vizitați de urs, azi noapte.  Speriați, oamenii au chemat autoritățile în ajutor. La locul sesizării s-au deplasat echipaje de jandarmerie, poliție și SMURD.

Cetățenii comunei Tașca au fost avertizați prin mesaj RO-ALERT.

La sosirea forțelor de intervenție ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei, dar pe timpul cât au rămas în zonă acesta și-a făcut din nou apariția. Animalul a fost îndepărtat către pădure cu ajutorul dispozitivelor de emitere a zgomotelor și cu sprijinul unui localnic, angajat al Direcției Silvice Neamț, care a executat focuri de armă în plan vertical. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie (2 porci). Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona și a se asigura că pericolul nu mai este iminent”, a precizat Magdalena Muraru, purtător de cuvânt IJJ Neamț.

De la începutul anului și până în prezent, jandarmii nemțeni au fost alertați și au intervenit la șase sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezența urșilor în apropierea gospodăriilor.

Recomandări

Tractor forestier răsturnat în localitatea Cuejdi, comuna Gârcina

În această dimineață, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *