marți , 25 februarie 2020 6:16 pm
Iasi booked.net
-1°C

Licitație de proiectare pentru autostrada Iași – Ungheni

Proiectarea centurii nord a Iașului a fost scoasă la licitație. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a estimat valoarea contractului la peste 8 milioane lei pentru realizarea documentațiilor tehnice cu privire la sectorul de autostradă Iași – Ungheni (sector care va funcționa și ca o centură a Iașului).

Conform apix.ro, cocumentația aferentă licitație stabilește și poziția Podului peste Prut, iar proiectantul va trebui să propună două alternative de conexiune a autostrăzii cu punctul de trecere a frontierei.

„Menționăm că în studiul de fezabilitate inițial pentru autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni conexiunea cu Podul peste Prut la Ungheni se realiza prin partea de Sud a localității Ungheni, însă având în vedere că în urma realizării studiului de fezabilitate a podului peste Prut a reieșit că amplasamentul final al podului va fi la nord de localitatea Ungheni, conexiunea autostrăzii cu podul peste Prut se va realizaprin nordul localității Ungheni”, se arată în caietul de sarcini.

Printre altele, firma care își va adjudeca contractul va realiza și un studiu de trafic, dar datele care vor sta la baza documentației sunt din 2015 (recesământ de circulație).

„Scopul studiului de trafic va consta în determinarea traficului la momentul dării în exploatare al sectorului de autostradă și pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani, în funcție de tipul de structură rutieră adoptată”, se precizează în caietul de sarcini.

Recomandări

Sunt periculoase pachetele pe care românii din Italia le trimit în România?

Este una dintre întrebările care încep a fi puse în contextul extinderii epidemiei cu coronavirus. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *