marți , 25 februarie 2020 6:12 pm
Iasi booked.net
-1°C

Ministerul Sănătăţii suspendă pentru şase luni distribuţia în afara ţării a unor medicamente citostatice

Un număr de 125 de medicamente citostatice şi 47 de imunosupresoare necesare în tratamentul cancerelor şi a persoanelor transplantate nu vor mai putea fi distribuite în afara României pentru o perioadă de şase luni, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o confernţă de presă. Potrivit ministrului, acest lucru este prevăzut într-un proiect de ordin de ministru.

“Este vorba despre proiectul de ordin pentru aprobarea listei cuprinzând denumirile internaţionale şi codurile anatomice, terapeutice, chimice corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi a unei măsuri pentru asigurarea acestora pe piaţa din România. Documentul reglementează măsura de suspendare pentru o perioadă de şase luni, până la 31 martie 2020, a distribuţiei în afara teritoriului României pentru un număr limitat de medicamente cu risc crescut de discontinuitate în aprovizionare. Este vorba despre 125 de citostatice şi 47 de imunosupresoare vitale pentru asigurarea tratamentului pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi a celor transplantaţi”, a afirmat Pintea.

Recomandări

Ministerul Sănătății a identificat soluții pentru cele 128 de medicamente pentru care expiră prețurile în 2 și 6 noiembrie

Vineri seară, Ministerul Sănătăţii a anunțat că a identificat soluţii pentru cele 128 de medicamente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *