luni , 30 noiembrie 2020 3:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

La Iași se închid cinematografele, restaurantele și cafenelele, iar spectacolele sunt sistate

Cinematografele, restaurantele și cafenelele se închid, iar spectacolele vor fi interzise la Iași, începând de marți, în contextul creșterii numărului de noi îmbolnăviri de COVID-19. De altfel, tot mai multe comitete județene pentru situații de urgență încep să ia măsuri restrictive.
Potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iași, în perioada 6 – 12 octombrie se suspendă „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Iaşi şi din comunele Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului”.
Tot în şedinţa de luni a CJSU Iaşi s-a decis că este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, scrie Agerpres.
În aceeaşi perioadă se suspendă activitatea sălilor de jocuri de noroc în municipiul Iaşi şi în comunele Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului.
De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul a cinematografelor şi instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Iaşi, dar şi spectacolele şi concertele, evenimentele culturale. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi.
Decizia a fost luată deoarece în ultimele 14 zile incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

Recomandări

Pe unde va trece traseul Lețcani – Cicoarei – Dacia ca alternativă la drumul european E58

Singurul proiect de infrastructură inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în relație strictă cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *