vineri , 3 decembrie 2021 10:19 pm
Iasi booked.net
-1°C

Mai mulţi artişti ai Operei din Iaşi cer, din nou, demisia managerului Beatrice Rancea

Mai mulţi artişti ai Operei Naţionale Române din Iaşi au ieşit din nou în fața instituției de cultură, cerând demisia managerului Beatrice Rancea.

Președintele sindicatului ARTIS Moldova, Marius Aftaragaci, a explicat că nemulțumirile sunt legate de deciziile, spune el, abuzive luate de conducerea unităţii. Acestea ar lăsa consecințe grave asupra bunei desfăşurări a activităţii Operei Naţionale din Iaşi.

„Nu se mai poate! La Opera Natională Română din Iasi abuzurile continuă, chiar se agravează, se multiplică. Cerem demiterea doamnei Beatrice Rancea pentru că l-a concediat pe Vlad Mărculescu pentru că a criticat managementul dumneaei. De curând s-a câstigat un proces foarte important, dumneaei l-a hărtuit frecvent pe domnul Dan Berihoi, el câstigând un proces de mobbing cu daune morale de 15 mii de euro si am decis să solicităm demiterea doamnei Beatrice Rancea”, a declarat Marius Aftaragaci.

Scandalul de la Opera Națională din Iași a reapărut în spațiul public săptămâna trecută, când prim-solistul Vlad Mărculescu a anunțat că i-a fost desfăcut contractual de muncă, încheiat pe perioadă nedeterminată. El a mai spus că, în ultimii 9 ani, în situații similare s-au pomenit și alți 60 de angajați.

În replică, managerul Operei Naţionale Române din Iaşi, Beatrice Rancea, a spus că toate măsurile pe care le-a luat față de angajații Operei au fost în conformitate cu legislația națională.

„Decizia care s-a luat este în urma comisiilor de disciplină, în urma gravelor abateri de disciplină si etică morală si profesională, lucru care se respectă peste tot în tară si peste hotare, indiferent de compartimentul din care provine angajatul respectiv. Deci, sunt niste ordine de functionare si niste lucruri de disciplină interioară în institutie care trebuie respectate de toti angajatii”, a declarat Beatrice Rancea pentru Radio Iaşi.

Recomandări

Beatrice Rancea a scăpat de control judiciar

Fostul manager al Operei Naționale Române din Iași, Beatrice Rancea, a scăpat astăzi de controlul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *