marți , 24 noiembrie 2020 11:25 pm
Iasi booked.net
-1°C

Maricel Popa atacă „agitatorii” care vor să preia PSD Iaşi

Maricel Popa, şeful PSD Iaşi, susţine că în cadrul filialei există câţiva „agitatori” care vor să preia organizaţia şi să ofere „votul de aur” edilului Mihai Chirica în Consiliul Local, unde PNL nu poate forma deocamdată majoritatea.

Maricel Popa a scris duminică pe Facebook că nu va ceda presiunilor, el afirmând că în filiala pe care o conduce „există o grupare, câţiva agitatori”, care îi solicită demisia pentru a accede la conducerea organizaţiei.

„Pentru aceste persoane, funcţiile de conducere ale partidului echivalează cu accesul la bunăstare. Ei vor să preia partidul pentru a intra în tot soiul de combinaţii şi jocuri de culise, unicul scop fiind acela de a se îndestula personal. Acest grup de interese format în jurul preşedintelui Organizatiei Municipale PSD are o miză pe termen scurt: „votul de aur” din Consiliul Local. Actualul primar, Mihai Chirica – PNL, nu poate face majoritate în Consiliul Local doar cu propriul partid şi cu PMP. Nu mai are decât variantele USR şi PSD”, afirmă liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Maricel Popa.

Şeful social-democraţilor ieşeni spune că primarul Chirica a trimis invitaţie către aleşii USR, dar a fost refuzat violent şi că edilul „transmite mesaje către aleşi ai PSD, le promite recompense sau îi ameninţă, după caz, doar va reuşi să convingă pe cineva pentru a obtine acel al 14-lea vot care i-ar asigura majoritatea în Consiliul Local”.

„Le spun limpede, atât primarului cât şi celor care vor să vândă partidul, că aleşii PSD din Consiliul Local vor face opoziţie autentică, vor apăra şi promova interesele ieşenilor. Şi, sub nicio formă, nu vor intra în combinaţiile grupării imobiliarilor. De fapt, asta se încearcă: excluderea actualilor consilierilor locali ai PSD şi impunerea altor nume care să facă „blatul”. La recentele alegeri locale, PSD Iaşi nu a avut printre candidaţi persoane condamnate sau cu dosare penale şi nici reprezentanţi ai grupurilor imobiliare din Iaşi. A fost doar primul pas. Reforma în filială va continua”, precizează Maricel Popa.

Mai mulţi membri ai PSD Iaşi, între care liderul filialei municipale, Marius Ostaficiuc, dar şi câţiva parlamentari ieşeni social-democraţi, susţin că se impune înlocuirea lui Maricel Popa de la şefia filialei judeţene.

Ostaficiuc este cunoscut ca un apropiat al primarului Mihai Chirica.

În Consiliul Local Iaşi, PNL a obţinut 11 mandate, USR-PLUS – 9, PSD – 5, iar PMP – 2. Pentru a putea forma majoritatea, PNL şi PMP mai au nevoie de un vot în consiliu, fie de la USR-PLUS, fie de la PSD.

Şefa USR Iaşi Cosette Chichirău a afirmat că reprezentanţii USR-PLUS din consiliu nu vor face alianţă cu PNL. În acest caz, PNL trebuie să obţină sprijinul unuia dintre consilierii PSD.

Recomandări

Marius Ostaficiuc, candidat PSD la Camera Deputaților: „Dragi ieșeni, viitorul nu trebuie așteptat, viitorul trebuie construit” (P)

Domnule Marius Ostaficiuc, v-ați decis să candidați din partea PSD pentru Camera Deputaților. Ce v-a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *